USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЄС попросив Москву не тиснути на Україну

8 Вересня 2013 09:00
Євросоюз стурбований тиском Росії на сусудні держави. Міністри закордонних справ країн ЄС попередили Росію про те, що не слід чинити тиск на сусідів, які прагнуть до тісніших відносин із Заходом. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається повідомленні, після зустрічі з верховним представником із закордонних справ і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон в суботу у Вільнюсі міністри визнали: країни Східного партнерства «стикаються з великим тиском».

«Якщо говорити про наші відносини з сусідами на Сході, ми хочемо, щоб вони могли самі вибирати свої економічні та політичні відносини», - заявила Ештон.
У свою чергу міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс попередив, що «тиск Росії на Україну та інших східних партнерів посилюватиметься, тому важливо, щоб питання залишалося на порядку роботи ЄС».

ЧИТАТИ ЩЕ: РОСІЯ ПОСИЛИТЬ МИТНИЙ КОНТРОЛЬ ДЛЯ УКРАЇНИ У РАЗІ АСОЦІАЦІЇ З ЄС

Нагадаємо, раніше радник президента РФ Сергій Глазьєв заявляв, що у разі підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично втратить статус суб'єкта міжнародного права.
Також Глазьєв заявляв, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС суперечить планам Києва отримати статус спостерігача при Євразійському економічному союзі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВИБІР ЗРОБЛЕНО: ЯНУКОВИЧ СКЕРУВАВ УКРАЇНУ ДО ЄС

Довідка. Україна та Євразійська економічна комісія (ЄЕК) домовилися про поглиблення взаємодії. Відповідний меморандум підписали 31 травня у Мінську прем'єр України Микола Азаров і голова колегії ЄЕК Віктор Христенко. Меморандум передбачає участь України у роботі ЄЕК та її структурах, зокрема Митному союзі (МС).
Митний союз Росії, Білорусії й Казахстану почав функціонувати з 2011 року, у січні 2012 року були введені в дію базові угоди, що формують Єдиний економічний простір (ЄЕП).

З лютого 2012 року приступив до роботи регулювальний орган МС і ЄЕП - Євразійська економічна комісія. Наступним етапом інтеграції має стати створення до 1 січня 2015 року Євразійського економічного союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus