USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Євросуд не знає, як владі виконати його рішення про Тимошенко

7 Травня 2013 13:00
Виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі колишнього прем'єра Юлії Тимошенко має розглядатися у діалозі Комітету міністрів Ради Європи з українською владою.

Про це заявили офіційний представник, директор Загальних служб ЄСПЛ Родерік Лідделл, - інформує Gazeta.ua.

«Я думаю, що шлях розуміння рішення ЄСПЛ лежить у розумінні того, що арешт був незаконним, і відноситься до досудового затримання. Але пані Тимошенко більше не утримується під досудовим арештом. Вона перебуває в іншій ситуації, так як є під вартою після винесення обвинувального судового вироку. Таким чином, вона вже не в ситуації, яка розглядалася судом, а це - досудове утримання під вартою», - сказав Лідделл.

При цьому представник ЄСПЛ не зміг сказати, як саме має бути виконане це рішення.

«Я не можу робити якісь висновки з рішення суду. На цьому етапі питання щодо того, як краще виконати рішення, відноситься до Комітету міністрів Ради Європи, і буде вирішуватися в діалозі з українською владою», - констатував Лідделл.

Нагадаємо, 30 квітня ЄСПЛ визнав незаконність арешту Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань. Водночас юристи та політики по-різному інтерпретували, чи встановив суд політичну мотивацію арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
fvsl Показати IP 7 Травня 2013 13:13
виправдати не посадити, тут докази потрібні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus