USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ірина Констанкевич: влада має підтримати українського селянина

24 Липня 2017 18:06
Народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич переконана, що влада повинна підтримувати українських селян дотаційно.

Про це вона заявила під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

За словами народного депутата, в сільського населення Волині і України загалом, одним із основних засобів прибутку є здача молока заготівельникам. Проте монополісти платять копійки за цей продукт.

«Аби якось вирішити ситуацію, я звернулася до Антимонопольного комітету. Там мені відповіли, що ця установа не може регулювати ціну на молоко, а лише може впливати певними штрафами та санкціями на порушників. Наприклад, триває розслідування щодо двох фірм – «Радивилівмолоко» і «Дубномолоко» щодо систематичного планованого заниження цін. Коли процес розслідування буде закінчений, вестимуться санкційні дії щодо цих двох молокозаводів», – розповіла нардеп.

Ірина Констанкевич зазначила, що унеможливлення спекулювання цінами на молоко від великих фірм можна досягти лише законодавчим шляхом.

«Я звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія, аби законопроект № 2089 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села» поставили на голосування. Проте Парубій вкотре проігнорував моє звернення. Цей законопроект пройшов перше читання в Парламенті і лежить в комітетах вже два роки – з 2015-го.

Згідно цього документу, ціна на молоко другого ґатунку (саме те, яке здають селяни) не може бути нижчою певного фіксованого рівня. Це дасть можливість уникнути спекуляцій, – наголошує народний депутат. – Я вважаю, що треба створювати цільові державні програми на підтримку одноосібних фермерів, які займаються молоком. Мають бути дотації, мають бути виділені кошти. Треба допомагати людям з придбанням обладнання, бідонів. Потрібно підтримати українського селянина, а не дотискати його».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Україна-руїна Показати IP 24 Липня 2017 18:28
Люди, які нині керують Україною, РАЙОНАМИ, ОБЛАСТЯМИ не є по суті українцями: не користуються у побуті мовою, не цінують культурні здобутки, природні багатства (руйнування пам'яток архітектури, вирубка лісів, отруєння землі - нормальна справа для сучасних можновладців), і гадки не мають про цінності держави Україна. Для них головне - урвати для себе, побільше, без упину, мільйони, мільярди. А завтра хоч потоп. То як від таких людей чекати проявів національної гідності? Захисту державних інтересів? Взагалі державности? Таким людям без коріння однаково, що продавати, аби лише прибуток був.
єврейчики Показати IP 24 Липня 2017 18:29
Про варягів ще Нестор писав: "пріідіте до нас і керуйте нами".
Ірина Показати IP 24 Липня 2017 21:08
Підтримувати це неопредельона форма дієслова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus