USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Хто на Волині покриває браконьєрів?

7 Листопада 2013 14:26
Народний депутат України Анатолій Вітів направив депутатське звернення до Генпрокуратури з вимогою зупинити «правоохоронне» свавілля у Старовижівському районі місцевою прокуратурою і міліцією.
До нардепа звернувся громадянин України Володимир Волошин, мешканець села Яревище Старовижівського району.
Чоловік написав заяву у міліцію згідно з фактом його побиття і пограбування подружжям Сех. Зі слів чоловіка, весною 2013 року Володимир Волошин намагався припинити браконьєрську діяльність Ростислава Сеха і звертався до міліції з цього приводу. Однак, браконьєр не припинив свою антизаконну діяльність і погрожував наявними у нього зв’язками у районі, - йдеться у повідомленні.
Місцеві правоохоронці, зі слів заявника, не вжили належних заходів щодо повного та всебічного розслідування всіх обставин справи. Більше того слідчий Іванна Борисенко, яка зі слів постраждалого, має особисті зв’язки із родиною Сех, відверто схиляла його до написання заяви про закриття справи.
Крім того, зі слів скаржника, слідчі не перевірили та не врахували той факт, що Ростислав і Ольга Сех під час конфлікту 16 червня 2013 року перебували в стані алкогольного сп’яніння. Іванна Борисенко відмовилася внести відповідне уточнення до протоколу, після чого слідчий запросила двох понятих, які завізували документ. Більше того, як стверджує заявник, його захисник наполягав, щоб правоохоронці допитали у справі осіб, які 16 червня 2013 року брали участь у святкуванні випускного разом із подружжям Сех та могли підтвердити, що останні вживали алкогольні напої. Проте цього не зробили.
Як стверджує Володимир Волошин, він звернувся із заявою до правоохоронних органів 17 червня, а подружжя Сех – 20 червня, але при цьому судово-медична експертиза, при начебто побиття Сех О.В. скаржником була призначена ще 19 червня.
Згідно з фактом подій 16 червня 2013 року порушили три кримінальні провадження, при чому, найбільш ретельно розслідувалося провадження згідно з заявою Ольги Сех про начебто її побиття Володимиром Волошиним.
29 жовтня 2013 року Старовижівський районний суд ухвалив вирок, яким присудив Володимиру Волошину 95 годин громадських робіт. Єдиним свідком у цій кримінальній справі був чоловік Ростислав Сех, а обвинувачення представляв прокурор Антон Шептур, який зі слів скаржника, перед початком судового слідства звертався до Володимира Волошина з проханням переписати заяву і перекваліфікувати звинувачення Ростиславу Сеху з грабежу на нанесення легких тілесних ушкоджень.
При цьому, як стверджує заявник, під час одного із судових засідань прокурор підказував Ростиславу Сеху як варто краще відповідати. Крім того, Антон Шептур представлятиме державне обвинувачення у справі за зверненням заявника проти Ростислава Сеха.
На 12 листопада 2013 року Старовижівським районним судом Волинської області призначено розгляд двох справ, у яких в якості підсудних окремо виступають Ростислав і Ольга Сех. Не зважаючи на те, що, відповідно до слів скаржника, злочин подружжя вчиняло спільно, вони отримали процесуальний статус підсудних у різних справах та згідно з різними кваліфікаціями. Так Ольга Сех обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого статтею 186 Кримінального кодексу України (грабіж), а Ростиславу Сеху обвинувачення перекваліфікували в умисне нанесення легких тілесних ушкоджень (стаття 125 Кримінального Кодексу України).
При цьому, вони визнавали свою провину, як під час досудового розслідування, так і під час судового процесу. У зв’язку з цим, 18 жовтня 2013 року заявник подав клопотання про перенесення розгляду по суті справи, у якій він фігурує як підсудний до закінчення розгляду справ за обвинуваченням Ростислава і Ольги Сех, адже всі три кримінальні провадження були відкриті згідно з фактом однієї події і є нерозривно пов’язані. Проте, клопотання відхилили.

У своєму зверненні Анатолій Вітів просить Генпрокуратуру перевірити на відповідність займаній посаді прокурора Старовижівського району Волинської області Вадима Баса та начальника Старовижівського РВУ МВС у Волинській області Миколу Карпука, а також вказані у зверненні факти, що свідчать про порушення працівниками прокуратури Старовижівського району Волинської області та місцевого управління МВС чинного кримінально-процесуального законодавства. У разі ж підтвердження цього, вжити заходів прокурорського реагування і притягнути винних осіб до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кеша Показати IP 7 Листопада 2013 16:09
В нас ввійшло в звичку, коли програвший скликає майдани, майданчики, пісочниці, волає на весь світ про допомогу, рве на собі сорочку і бється головою об стіну, а потім біжить у громадську вбираль (пробачте, приймальню) якогось депутата і вдає із себе невинно скривдженого усім світом, даючи змогу останньому показати "турботу про народ" - скинути когось з посади, аби посадити свого чоловіка.
кеші до кеша Показати IP 7 Листопада 2013 18:50
+100500 особливо вбиральня)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus