USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Клімчук хоче, щоб йому показали теплі туалети у школах

2 Серпня 2011 13:02
На Волині зменшилась кількість шкіл, у яких відсутні санвузли – без внутрішніх туалетів лишаються 372 волинські школи.

Про це говорили на обласній селекторній нараді у понеділок, 1 серпня.

Як доповіла під час «селектору» головний санітарний лікар Волині Наталія Янко, кількість шкіл без внутрішніх туалетів із 55% зменшилась до 49%, тобто із 430 до 372 шкіл.

«Протягом вересня 2010-го і квітня 2011 навчального року вперше відновлено внутрішні санвузли у 61 школі області, в яких донедавна функціонували лише надвірні вбиральні», – повідомила вона.

У цих школах провели капітальні ремонти санвузлів та встановили додаткове сантехнічне обладнання. Крім цього, внутрішні санвузли в окремих корпусах відновили ще у 62 школах.

«Це там, де були кабінети для методистів, завучів. У нас є школи, колеги, де 9 завучів. Нє, нормально, да? Во дають! Завуч по науковій роботі. Мама нє горюй! Все бюджет витримує. І наукову роботу в школі. Яка наука? Яка наукова робота, з ким? Вчителів драть з ранку до вечора? Вони й так бідні, задрані. Ще наукові роботи! Ще реферати вчителі пишуть!» – висловився голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Також Янко доповіла, що впродовж червня-липня поточного року повністю завершені роботи ще у 25 школах області.

Нині ж ремонти санвузлів проводяться у понад 50 школах області. Завершити їх планують до початку навчального року.

Найактивніше робота проводиться в Камінь-Каширському, Любешівському, Ківерцівському, Рожищенському та Локачинському районах.

За інформацією Янко, на Волині лишається тільки 3 школи, де функціонують неутеплені надвірні туалети.

«Спочатку теплий туалет, потім кабінет директора, потім методичний кабінет, потім кабінет біології… І коли я приїду в школу, і ви мені покажете обладнаний кабінет фізики, хімії і біології, а туалет надворі, то в нас нова формула тепер призначення директорів шкіл – голова районної адміністрації тут же приймає рішення з начальником управління освіти місцевим», – запевнив Клімчук, натякнувши на можливі звільнення освітян.

До всього очільник Волині наголосив, що потрібно подбати і про душові при шкільних спортзалах, а також про кімнати гігієни дівчат. Нині ж лише у 49 школах є душові кабіни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до 1 жовтня 2010 року в усіх школах області повинні запрацювати внутрішні туалети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
не школяр Показати IP 2 Серпня 2011 13:27
Во дає!!!
Ніна Показати IP 2 Серпня 2011 14:29
А в Бориса Петровича в адміністрації скільки працівників які нічого не роблять а сидять в Однокласниках. Мало хіба? І нічого не роблять і нізащо не відповідають. Да?
Справедливий Показати IP 2 Серпня 2011 17:04
Оце читаю і диву дивуюсь. Як наш головний санітарний лікар турбується про здоровя наших дітей. Ніби два чи три роки тому цієї проблеми не існувало, а зараз вона зявилась. Наталія Вікторівна, запамятайте, що люди, чиї головні риси – схильність до захребетництва, виражена відсутність здібностей до творення, боротьби та конкуренції – слабаки. І це розуміють дуже багато людей у вашому оточенні.
Причетна Показати IP 2 Серпня 2011 17:57
Нехай Б.П. поцікавиться, скільки листів зверху надходить на шкільну електронку за день.Ще не ясно хто більше "драний"(фу, яке неінтелігентне слово!) - завучі чи вчителі !
небайдужий Показати IP 2 Серпня 2011 18:53
«Це там, де були кабінети для методистів, завучів. У нас є школи, колеги, де 9 завучів. Нє, нормально, да? Во дають! Завуч по науковій роботі. Мама нє горюй! Все бюджет витримує. І наукову роботу в школі. Яка наука? Яка наукова робота, з ким? Вчителів драть з ранку до вечора? Вони й так бідні, задрані." - І це слова вчителя?.. Їх навіть соромно читати, не те що казати.
Гуцул Показати IP 2 Серпня 2011 19:07
Да,да... туалеты должны быть тёплыми. А то дети жалуются - курить холодно.
Спеціально для Ніни Показати IP 2 Серпня 2011 19:50
Не знаєш - не тринди
911 Показати IP 2 Серпня 2011 22:00
Якби було вдосталь коштів,а директора відмовлялись їх використати саме на реконструкцію ,тоді б і дорікали їм.Хто має виступити спонсором тієї реконструкції?знову батьки??? Надвірні вбиральні переважно в селах,а там ,сумніваюсь,що є 9 завучів і комп"ютерні класи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus