USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Клімчуку і Вітіву нагадали, що їх обрали лучани

24 Травня 2011 10:54
Депутати Луцької міської ради просять депутатів, обраних по мажоритарних округах Луцька до облради, - Бориса Клімчука і Анатолія Вітіва - посприяли створенню у Луцьку реабілітаційного центру для сердечників.

Про це 23 травня йшлося під час засідання постійної комісії луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

У зв’язку з тим, що реабілітаційний центр для хворих на серцево-судинні захворювання відкрили у Боголюбах, місто Луцьк залишилося без власного кардіоцентру.

За словами начальника управління охорони здоров’я луцької міськради Федора Кошеля, на ці потреби з обласного бюджету було передбачено 400 тисяч гривень на облаштування такого центру у міській поліклініці №3.

Проте після відкриття аналогічного відділення у Боголюбах ці кошти після сесії міської ради, яка відбудеться 25 травня, доведеться повернути.

«Тепер виходить, що і гроші у нас заберуть, і центру не буде. Тому пропоную зачекати рішення щодо обкомівської дачі, яка сьогодні належить КП «Луцькводоканал», - зауважив Федір Кошель.

Нагадаємо, що раніше депутати обласної ради розглядали можливість передачі колишньої обкомівської дачі «Круча» у підпорядкування міста Луцька під облаштування сімейної амбулаторії та реабілітаційного центру для сердечників. Однак ще й досі питання не зрушило з місця.

«До речі, у разі передачі приміщення ми знайшли б можливість до кінця року зробити там опалення та відремонтувати дах. Крім того, міський голова пообіцяв виділити 300 тисяч гривень на обладнання, яке дасть змогу не використовувати хлорування під час очистки води, а перейти на гіпосульфіт. Таким чином, амбулаторія була б цілком безпечна для водоканалу», - розповів про перспективи Кошель.

Щоб прискорити вирішення цього питання луцькі депутати вирішили, що найкраще буде звернутися з офіційним запитом до депутатів обласної ради Бориса Клімчука (Партія регіонів) та Анатолія Вітіва (ВО «Свобода»), котрі перемогли на останніх місцевих виборах по луцькому мажоритарному округові.

«Нехай вони продемонструють, наскільки відстоюють інтереси лучан, тобто своїх безпосередніх виборців», - зауважила голова комісії Ганна Кравчук.

Зокрема у зверненні йдеться, що приміщення на вулиці Дубнівській, 26 б необхідне «для потреб міської охорони здоров’я, а саме для амбулаторії загальної практики сімейної медицини для мешканців мікрорайону та стаціонарного реабілітаційного відділення для хворих з кардіоваскулярною патологією комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня».

Крім того, у зверненні луцькі міські депутати просять Бориса Клімчука та Анатолія Вітіва особисто посприяти позитивному вирішенню цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 24 Травня 2011 13:45
Шановні панове депутати!Покажіть як Ви відстоюєте інтереси громади.як покращуєте життя лучан у такій конкретній,дуже потрібній справі-передачі приміщення для створення ренабілітаційного центру та амбулаторії лучанам,які Вас вибирали...
Гриб Показати IP 24 Травня 2011 23:53
Пане Борисе!Громада міста чекає від вас підтримки у цьому питанні.Це у ваших силах.Як буде класно звучати...реабілітаційний центр Б.П.Климчука чи простіше Борисова круча.
Місцевий Показати IP 25 Травня 2011 07:21
А, що ще повинна зробити облрада після заяви Сидора на презентації реабілітаційного кардіоцентру в Боголюбах в рамках регіональної програми «Волинькард»? Тоді ж чітко було сказано, що лучани не мешканці області (див. "За словами Сидора реабілітація буде безкоштовною. Хворі ж з Луцька реабілітовуватимуться після перенесених кардіохвороб на базі Луцької міської лікарні.") Тому треба, певно, відповідно посилити ту базу. І "Круча" для цієї мети якнайліпше підходить.
Патріот Показати IP 25 Травня 2011 08:34
Пане Вітів!Направте свою енергію на конкретну справу.Це Вам зарахується більше ніж подання запитів про корупцію в медицині.Дайте для неї у бюджеті ту суму коштів яка залучається і відпаде необхідність у благодійних внесках які Ви називаєте поборами.
Майбутній пацієнт Показати IP 26 Травня 2011 10:09
Міська лікарня і так переповнена. Там більше хворих з гострими захворюванями і травмами, а місця для якісної реабілітації недостатньо. Обов'язково потрібне таке відділення. І воно повинно мати відповідні площі та материальну базу. Скільки ж може простоювати такий об'єкт. "І сам не гам, і вам не дам" - не по хозяйски.
Слава Показати IP 26 Травня 2011 17:04
Пане Борис жителі нашого міста,які працюють до 22.00 години вечора .Після роботи хочеця випити пива,але заборона.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus