USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Боголюбах буде реабілітаційний кардіоцентр

5 Квітня 2011 09:24
У селі Боголюби Луцького району на базі обласної клінічної лікарні в 2011 році планують завершити організацію реабілітаційного кардіоцентру в рамках регіональної програми «Волинькард».

Про це 4 квітня під час прес-клубу повідомив головний лікар обллікарні Іван Сидор.

«Для центру там виділять цілий перший поверх. На першу хвилю ми плануємо відкрити палати на 30 ліжок, проте зможемо поступово збільшувати їх кількість. Умови будуть хороші: по два ліжка у кожній палаті, усі зручності», - говорить медик.

Нині тривають ремонтні роботи для центру. За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка для фінансування програми вже є реальних 400 тисяч гривень. Тому реабілітаційний буде збудовано в 2011 обов’язково.

За словами заступника голови облради Валентина Вітра, сесія внесла повністю фінансування програми до бюджету на цей рік.

Потреба у грошах - 1,896 мільйонів на 2011 рік.

За словами Сидора реабілітація буде безкоштовною. Хворі ж з Луцька реабілітовуватимуться після перенесених кардіохвороб на базі Луцької міської лікарні.

Загалом програма «Волинькард» розрахована на 2011-2013 роки. Нині, за словами керівника Волинського обласного центру кардіоваскулярної патології і тромболізису Андрія Ягенського кількість випадків інфаркту міокарда і інсультів зростає.

Основні причини хвороби – підвищений рівень холестерину, куріння, гіпертонія. В той же час, за словами Ягенського, медицина лише на 10-15% відповідає за стан здоров’я людини, тому профілактичним засобам і пропаганді здорового образу в програмі приділяється значна увага.

Окрім цього в 2011 році в рамках програми передбачається безкоштовне фінансування проведення 200 коронографій і стентування хворих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus