USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Клімкін поїде в Угорщину через скандал довкола закону «Про освіту»

29 Вересня 2017 08:09
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідає Угорщину, щоб врегулювати ситуацію довкола закону "Про освіту", який викликав чимало обурення в сусідніх країнах.

Про це Павло Клімкін повідомив своєму Twitter. При цьому він зазначив, що готовий зустрітися з міністром закордонних справ Угорщини у Дебреценському університеті та на Закарпатті, інформує 24 канал.

Варто додати, що Павло Клімкін також викликав на консультації щодо цієї ситуації Посла України в Угорщині Любов Непоп.

"Позиція України щодо відносин з Угорщиною незмінна – ми готові до конструктивного обговорення всіх питань", – підсумував міністр.

Нагадаємо, Закон про освіту вступив в силу 27 вересня. Ним передбачено перехідний період для дітей, які вступили на навчання до 1 вересня 2018 року і зараз навчаються мовами нацменшин, до 1 вересня 2020 року. У Бухаресті та Будапешті вбачають у цьому утиски відповідних нацменшин в Україні. На підписання цього нового закону про освіту президентом України Петром Порошенком негативно відреагували в Угорщині та Румунії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 29 Вересня 2017 08:28
Чому скандал! Недруги не хочуть сильної України, а нам своє робить!
Лана Показати IP 29 Вересня 2017 09:47
А в Угорщині є українські школи?
123 до Лана Показати IP 29 Вересня 2017 09:54
Ви може навчиться розуміти, що таке місце компактного проживання нацменшин і просто кількість окремої нації, що проживає у країні. Якщо українців в Угорщині влаштовує ситуація з українськими школами, то чому в цьому винні угорці? Так само і в Росії. Чому всі верещали про тотальну русифікацію на Волині при кількости російсьмовних шкіл 4 з 26? А зараз ніхто не порушує права російськомовного населення, коли ВСІ школи з російською мовою навчання в Україні ЗАКРИВАЮТЬСЯ! Це як? Як це назвати? Чим ви краще за Совєти? Це влада хоче розвалу країни остаточно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus