USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Польщі прийняли поправку, що Волинська трагедія - геноцид

11 Липня 2013 15:25
Комісія культури та засобів інформації Сейму Польщі на своєму сьогоднішньому засіданні підтримала внесену поправку до заяви до 70-ої річниці Волинської трагедії про визнання тих подій «геноцидом».

Про це УНІАН повідомили секретаріаті комісії, наголосивши, що кінцева версія документу все одно залежатиме від завтрашнього голосування цього документа у нижній палаті польського парламенту.

«Внесена «Солідарною Польщею» поправка про визнання геноцидом підтримана, а друга - про встановлення 11 липня Днем пам'яті жертв Волинської трагедії - ні», - відзначила співрозмовник агентства.

Вона додала, що за підтримку однієї з поправок проголосували 10 з 24 членів комісії, а 9 було проти. На тему: Президент Польщі назвав Волинську трагедію «злочином з ознаками геноциду» Представник секретаріату наголосила, що ця поправка буде голосуватися у Сеймі в найближчу п'ятницю разом з іншими раніше запропонованими шістьма поправками.

«Якщо якась із поправок набере достатню кількість голосів, вона буде внесена в текст заяви», - сказала співрозмовник агентства. Як повідомляє РАР, автор запропонованої поправки Патрик Які сказав журналістам, що її підтримка комісією збільшує шанси того, що у Сеймі набереться достатня кількість голосів, аби включити "геноцид" в заяву щодо Волинської трагедії. Він також назвав екстраординарним сьогоднішнє засідання комісії, на якому вдалося провести цю поправку.

Як повідомляв УНІАН, представники правлячої у Польщі партії «Громадянська платформа» під час дискусії на тему заяви про 70-ту річницю Волинської трагедії виступали про того, аби в її текст була включена оцінка тих подій, як «геноцид».

Радник Президента Польщі Томаш Наленч назвав сьогодні наполягання низки депутатів Сейму включити це слово в заяву змаганням, хто є більшим патріотом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Александр Показати IP 11 Липня 2013 16:41
Для украинского йоббика должно быть неважным мнение советника Президента Польши, а важно мнение самого Президента, замаскированное в середине текста: "Президент Польщі назвав Волинську трагедію «злочином з ознаками геноциду».
студент Показати IP 11 Липня 2013 20:48
Щось не хочеться мені з поляками іти в Європу. До приходу поляків 1920 р. на Волині було 1000 українських шкіл, через декілька років жодної, так навіть росіяни не поступали.
Володимир Показати IP 11 Липня 2013 22:09
Не треба польську владу мішати з поляками. Влада міняється, а народ залишається. В нас влада також була різною, від страшної до смішної.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus