USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Компартії заборонили брати участь у виборах. ОФІЦІЙНО

24 Липня 2015 15:22
Усі комуністичні партії, які існують в Україні, законодавчо втрачають можливість брати участь у політичному житті держави, зокрема й у виборчому процесі.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, - інформує ТСН.

"Сьогодні міністр юстиції відповідно до ухваленого Верховною Радою закону підписав рішення, згідно з яким комуністичні партії, які є сьогодні в нашій країні, втрачають право бути суб'єктом політичних і виборчих процесів", - наголосив він.

Окремо Турчинов пояснив, що відсьогодні Комуністична партія України та інші сателітні комуністичні партії втрачають політичний статус і права політичної партії.

"Це дійсно історичний момент...", - додав секретар РНБО. Своєю чергою очільник Мін'юсту України Павло Петренко уточнив, що таке рішення прийнято щодо трьох політичних партій.

"Після прийняття законів (про декомунізацію, - ред.) була створена незалежна комісія, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні - КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністична партія України робітників і селян.

На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч.2 ст.3 закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Ця політична сила і дві інші комуністичні партії відсьогодні не можуть бути суб'єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у політичному житті країни", - заявив він.

Назважаючи на це, лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявив, що його політсилі вдасться взяти участь у місцевих виборах, що відбудуться цьогоріч, 25 жовтня, навіть попри те, що в Україні діє закон «Про засудження комуністичного та нацистського режимів».

Нагадаємо, раніше Рада офіційно заборонила пропаганду комунізму і нацизму в Україні. Згідно з прийнятим законом, вся символіка та пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні заборонені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
??? Показати IP 24 Липня 2015 15:38
Де моє право на голос за компартію? Чому не заборонять партію Яця як народовбичу?
Анонім до ??? Показати IP 24 Липня 2015 17:57
Не плач і витри соплі, побіжать твої криси в ж*п*блок. А може, як Сімоненін в таку "ненависну" Європу. До речі, чому він там, не по - комустичному якось виходить...
Питання на референду Показати IP 24 Липня 2015 15:39
Оце демократія, приїхали.
Анонім до Питання на референду Показати IP 24 Липня 2015 17:17
Це треба було зробити ще давно, як тільки Україна стала незалежною. Так що не апелюйте. що це не демократично, а готуйтесь відповідати за голодомори. розкуркулення , перекручення історії та цілеспрямоване знищення українського народу та його мови.
Питання на референду до Анонім Показати IP 24 Липня 2015 17:56
"цілеспрямоване знищення українського народу" - тільки в час "жахливого комунізму" нас було більше 50 мільйонів... а при незалежності... 42?
Анонім до Питання на референду Показати IP 27 Липня 2015 10:51
Поцікався скільки нас було до часів комунізму, а вже тоді порівнюй.
Анонім до Питання на референду Показати IP 24 Липня 2015 17:31
зовсім як в Германії 30 років.
!!! Показати IP 24 Липня 2015 16:29
Хай заборонять партії влади ,завдяки яким другий рік йде АТО ,а життя стало на рівні африканських країн.До людей ставлення як до непотребу . Народ на виборах має мати право вибору, якого нас фактично вже позбавили.
Анонім до !!! Показати IP 24 Липня 2015 17:40
За комунісвів так би не патякав, сидів би, як миш під віником і сопів би в 2 дирки. Що сумуєш за репресіями?
майдан Показати IP 24 Липня 2015 17:13
Заборонити сволоту на 100 років вперед.
свідомий Показати IP 24 Липня 2015 23:14
простий приклад за комунізму пять заводив в Україні були задияні у виробництві телевізорів Китай не випускав на той час жодного тепер ми демократи не випускаем жодного а комунісиичний Китай вже весь світ закидав своею продукціею то може не в цій ідеі діло
Зануда Показати IP 25 Липня 2015 14:33
В нас зараз дуже багатий вибір з різних сортів "продукту", котрий називати культурним людям не можна...І нам вперто хочуть довести, що зараз все дуже демократично. Яка ж це демократія: це заборонимо, те- знищемо, тому- рота закриємо. Тільки спробуй вякнути проти! Народ, ви що не хочете самі собі чесно сказати: "Ми приплили до тієї само станції під знайомою назвою ТОТАЛІТАРИЗМ!" Але ж ми така вперта нація, що ніколи не признаємося в тому, що знов вступили в той самий продукт, котрий я згадувала вище. Бо ми - горді!
Анонім до Зануда Показати IP 27 Липня 2015 10:59
Абсолютно "чистого" політичного режиму, або форми відношення суспільства і влади не існує. А демократія -це не вседозволеність і махновщина. Потрібно мати міру в "прикручуванні гайок".
Юра Показати IP 26 Липня 2015 10:15
коментар було видалено
СССР Показати IP 26 Липня 2015 10:16
Ми переможем !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus