USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Конкурс щодо пам’ятного знаку волинянам-героям «Небесної Сотні» продовжили

4 Березня 2015 15:43
Результатами конкурсу проектних пропозицій що знаку героям-волинянам «Небесної Сотні»комісія не задоволена, тому продовжує його на Всеукраїнському рівні. За місяць обіцяють завершити процедуру.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 4-го березня.

Підсумки попереднього конкурсу підбили 17-го лютого. Зі слів начальника управління містобудування та архітектури Леоніда Герасимюка, труднощі в тому, що об’єкт дуже складний.

«У нас було засідання журі, на якому ми підбили підсумки конкурсу в Луцьку щодо встановлення пам’ятного знаку волинським героям «Небесної Сотні». Голова журі запропонував зробити загальноукраїнський замовлений конкурс. Труднощі в тому, що необхідно враховувати побажання батьків волинського героя Майдану Василя Мойсея й те, що розташування пам’ятного знаку буде на Меморіалі Слави - території пам’ятки культури й історії національного значення. Відповідно, це накладає певні вимоги на проведення там будь-яких робіт. Втім, зараз у нас відбуваються перемовини із академією мистецтв що проектних пропозицій. Якщо продовжити конкурс, то автори зможуть врахувати побажання родини, й за місяць проект буде готовий», - запевняє чиновник.

Луцький міський голова Микола Романюк наголосив, що облаштування могили й пам’ятного знаку повинні розглядатися в комплексі, хоча і складатися з двох частин.

За пропонований проект рішення «Про оголошення замовленого конкурсу на кращу проектну пропозицію на місці захоронення волинського героя Майдану Василя Мойсея» проголосували одноголосно.

Нагадаємо, луцький скульптор Василь Рижук пропонує власний проект пам’ятної стели героям Небесної Сотні. Згідно з концепцією його проекту, там мають бути викарбувані імена не лише волинських Героїв, а й усіх полеглих на Майдані.

Натомість родичі загиблого на Майдані Василя Мойсея сходяться на думці, що пам’ятник Героям Небесної Сотні має поєднувати в собі риси індивідуального і загального.



Як повідомляло Інформаційне агентсво Волинські Новини, раніше прийняли рішення стосовно будівництва каплички на честь загиблих майданівців на П’ятницькій гірці у Луцьку.

Нагадаємо волинським Героям «Небесної Сотні» присвоїли почесні звання: Василю Мойсею та Івану Тарасюку під час 25 сесії Ківерцівської районної ради депутати присвоїли звання «Почесний громадянин Ківерцівщини».

Окрім того, родини п’ятьох волинських Героїв отримали ордени «Золота зірка»: Сергія Байдовського, Едуарда Гриневича, Василя Мойсея, Івана Тарасюка та Віктора Хом’яка. Вручали відзнаки рідним загиблих 20-го лютого 2015 року у «Мистецькому арсеналі» в Києві.

Зауважимо, що Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Документом встановлено щорічне відзначення 20-го лютого Дня Героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Штефан, Луцьк Показати IP 4 Березня 2015 16:01
кращій памятник- дешеві ціни на усе
Майдан Показати IP 4 Березня 2015 16:35
То що, пам"ятник буде тільки Василю Мойсею чи всім Героям Майдану ?
Олег Показати IP 4 Березня 2015 16:50
Побажання батьків іншіх Героїв буде враховано ?
подумайте самі до Олег Показати IP 4 Березня 2015 18:38
Як на мене, то індивідуальні замовлення на обеліски враховуються в Гаражджі. Героєві слава! Щоразу зупиняюсь на мить, коли іду повз могилу Василя Мойсея, але шану віддаю й Байдовському з Менчич, і Гриневичу з Бихова, і Тарасюку з Хом'яком, яких родичі тихо забрали й поховали ближче до дому. Меморіал не може приватизувати одна сім'я, хай і достойна поваги, що виховала такого Сина. А зліпити середньостатистичного портрета понад сотні Героїв (як чоловіків, так і жінок) навряд чи можливо. Я хочу вшановувати і згадувати всіх, хто поліг. І думаю, що не я один. Родині треба це зрозуміти і змиритися.
Не згідна до подумайте самі Показати IP 4 Березня 2015 19:33
Хочете того чи ні ,але коли памятник стоить біля самісінької могили Мойсея ,то і виходить ,що пам'ятник -йому ,а не всім Героям .Така невільна асоціація .
жінка Показати IP 4 Березня 2015 17:23
Зненавиділа горе- політиків і горе- Президентів України і Росії !!! Знущаються над моїм простим народом і народом Росії . Скільки загинуло мого українського народу ?...Скільки людей без рук, без ніг, поранених?.. Скільки людей зниклих безвісті?...Скільки горя від тієї дурної війни, яку почали олігархи-ідіоти Росії і України !!! Плаче моя Україна ... Плачуть діти, батьки , родичі... Не знаю, як має український народ це все пережити і витримати і коли закінчиться та страшна війна ?! СХАМЕНІТЬСЯ ГОРЕ-ПОЛІТИКИ І ГОРЕ-ОЛІГАРХИ РОСІЇ І УКРАЇНИ !!! ВСЕ МИНАЄ В ЦЬОМУ ЖИТТІ... ВСІХ НАС ЧЕКАЄ ФІЗИЧНА СМЕРТЬ...В МОГИЛУ ВАМ І ВАШИМ ДІТЯМ, ЯК І МЕНІ НІХТО НЕ ПОКЛАДЕ ЗОЛОТА-СРІБЛА, А ДАДУТЬ ЗЕМЕЛЬКУ НА ЦВИНТАРІ СТАНДАРТНУ, ЯК І ВСІМ - БІДНИМ І БАГАТИМ !!! БОЖЕ, ДАЙ МУДРОСТІ "ПОЛІТИКАМ" Росії І України припинити війну.
Майдан-2 Показати IP 4 Березня 2015 18:38
Пам'ятник повинен бути всім Героям,а не тільки Мойсею.
Лучанин до Майдан-2 Показати IP 4 Березня 2015 22:29
100% !
свидомий Показати IP 5 Березня 2015 12:49
у нормальних краинах диють закони за якими ставити таки памятники називати площи и вулици можна не ранише як через 10 рокив писля смерти ймовирних героив Надаеться час суспильству переосмислити их дий и побачити що дийсно вони принесли користь чи шкоду а тоди и видповидно вшановувати
ВОЛИНЯНИ Показати IP 8 Березня 2015 15:46
А ХТО ІЗ ВАС ПЕРЕГЛЯДАВ ПРОЕКТИ НА КОНКУРСІ ? А ТАМ БУЛИ ВАРІАНТИ, КОТРІ ВІДОБРАЖАЛИ УСІХ ВОЛИНСЬКИХ ГЕРОЇВ МАЙДАНУ І ВЗАГАЛІ ВСЮ НЕБЕСНУ СОТН, КОТРА НЕМОВ ПІДІЙМАЄТЬСЯ В НЕБО, А ЧИ ІДЕ ПО ІНСТИТУТСЬКІЙ.. ВРАЗИЛО ТЕ, ЩО ВОНИ БУЛИ ЗОБРАЖЕНІ БІЛЯ КОЛОНИ, ЩО НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТ У КИЄВІ. І ЩЕ МЕНІ СПОДОБАВСЯ ВАРІАНТ, ДЕ ГЕРОЇ МАЙДАНУ РОЗМІЩЕНІ НА ФОНІ ВЕЛИКОГО СИЛУЕТУ СВІТЛОГО АНГЕЛА, ЩО (НА МОЮ ДУМКУ) СИМВОДІЗУЄ ПРИНАЛЕЖНІСТЬ НАШИХ ГЕРОЇВ ДО НЕБЕСНОЇ СОТНІ. ЖАПЬ, ЩО МИ НАДТО ПОВЕРХНЕВО СПРИЙМАЄМО МИСТЕЦЬКІ ІДЕЇ, ТАК І НЕ ВНИКНУВШИ В НИХ ПАМЯТНИК ПОВИНЕН ОСОБЛИВО ЧІТКО ВИСВІТЛИТИ ВОЛИНСЬКИХ ГЕРОЇВ І В ЗАГАЛЬНОМУПОКАЗАТИ ВСЮ СУТНІСТЬ МАЙДАНУ. .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus