USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Конституція 2004 року повертається. Голосування волинських депутатів

21 Лютого 2014 17:59
Верховна Рада повернула в дію Конституцію 2004 року. За таке рішення проголосували 386 депутатів. Для прийняття цього закону потрібно більше 300 голосів. Після голосування депутати встали і заспівали гімн. Перед цим Арсеній Яценюк наголосив, що в результаті прийняття Верховна Рада "отримає повноваження на призначення уряду, всіх членів кабміну, вплив на охоронну, судову і інші гілки влади. ВР припинить бути підрозділом адміністрації президента", - повідомлє Українська правда.
"ВР зможе реалізувати те, на що покладається Майдан і вимагає український народ – права і справедливості", - додав Яценюк.
Він також нагадав, що чинний президент обирався за Конституцією 2004 року, але Конституційний Суд незаконно скасував окремі положення української Конституції
"Цей закон в цілому відновлює редакцію Конституції 2004 року", - додав він.
В акті передбачається, що Верховна Рада зможе сформувати коаліцію депутатський фракцій, яка формуватиметься як фракціями так і окремими депутатами.
За цим законом ВР буде здійснювати повноваження до жовтня 2017.

Передбачено, що більше 80 законодавчих актів, які були незаконно прийняті 2010-2011 року, і наділяли президента надмірними повноваженнями, повинні бути скасувані в 5-денний термін.

Серед народних депутатів ЗА вкрай важливу для України постанову проголосували також представники з Волині. Зокрема, позафракційні Ігор Палиця, Степан Івахів, Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк, представник УДАРу Юрій Савчук, свободівці Євген Мельник, Валерій Черняков, Анатолій Вітів, представники від ВО «Батьківщина» Ярослав Федорчук, Микола Мартиненко. Також підтримали документ нещодавні представники владної Партії регіонів Катерина Ващук і Григорій Смітюх, а також комуністи Василь Демедюк та Адам Мартинюк, які не брали участі у вчорашньому голосуванні про припинення боїв у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus