USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому в нинішній ситуації не можна проводити дострокові вибори. Думка

14 Квітня 2016 16:27
Політичні торги на українському владному олімпі щогодини збільшують шанси на позачергові вибори, переконують експерти.

Утім на практиці це призведе до чергової порції взаємного обливання помиями і брудом. Змінити ситуацію може тільки активні і думаючі українці, причому у жодному разі не протестами. Про це заявив під час прямого ефіру на каналі «Нова Волинь» щодо звіту за 100 днів роботи голова Волинської облради Ігор Палиця.

Сьогодні Верховна рада затвердила новий склад Кабміну, а прем’єр- міністром став Володимир Гройсман. Проте колишній спікер парламенту, а нині – глава Уряду, навряд чи буде кишеньковим прем’єром. Тож шанси на дострокові вибори стрімко зростають.

Та, на думку голови облради Ігоря Палиці, в нинішній ситуації їх проводити не можна. Адже це може призвести до того, що повернуться представники старого режиму.

«Дострокових виборів не можна проводити категорично, - прийдуть колишні регіонали. А винні в тому будуть демократичні представники, бо народ згадує, як було тоді, й порівнює з нинішньою ситуацією. При Януковичу була стабільна економіка, звичайно, це було до пори до часу. Влада тоді грабувала бюджет. А от сьогодні в людей забирають останнє.

Я проти дострокових виборів, бо це знову буде бруд, обливання помиями, звинуваченнями, хто що вкрав. Людям краще від цього не стане», - пояснив він свою думку.

Зі слів Ігоря Палиці, у цій ситуації немає політики - це економіка.

Він додав: закордонні партнери прекрасно розуміють нинішню ситуацію в Україні. І референдум в Нідерландах, де мешканці виступили проти підписання ЄС Угоди про асоціацію з Україною, - це лише перший дзвіночок. Адже в Європі чудово розуміють, що фінанси перших осіб – в офшорах, корупція в країні не подолана... Натомість щоразу, як в інформаційному просторі з’являється гучний корупційний скандал, «раптом» активізовуються бойові дії на сході, й увага стає прикутою в зону АТО, де гинуть українці.

«Мене лякає, що щойно з’являється якийсь корупційний скандал, то на найвищому рівні нас намагаються відвести вбік на схід, де в цей час починається загострення в зоні АТО. З’явилося повідомлення про офшори - і вже за 2 дні обстріли в Авдіївці, а голова військово-цивільної адміністрації Донеччини каже, що готовий до відкритої війни з Росією. А сам він готовий вмерти, що штовхає людей вмирати, щоб відвернути увагу від Києва?», - наголошує голова Волинської обласної ради.
Та додає: відповідальність за дії влади лежить на тих, то цю владу обирав. Саме тому українці повинні відповідально ставитися до виборів, чергових чи то позачергових.

«Сьогодні у Верховній Раді знаходяться нардепи, яких обрали жителі України. Ось їхні, вуха, ось хто має говорити, що і як має відбуватися. І винні не Кабмін, а ті, хто призначили цей кабмін, винен не президент, а ті, хто обирає таких президентів. І я кажу не про персоналії, а про принципи. Українці повинні припинити бути пасивними і почати думати, що ніхто, крім нас, якості не дасть. Влада нас буде чути тоді, коли ми будемо відправляти якісних представників наших громад», - підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Підтримую Показати IP 14 Квітня 2016 16:44
Звільніть гунчика..скільки вже можна тримати того комсомольця на посаді....
Неєврей Показати IP 14 Квітня 2016 17:58
Заяложена приватна думка про ніби то можливий реванш бувших.А сьогодні хто-не бувші?Нехай народ вирішує.А цю погань гнати мітлою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus