USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Курйоз: прокуратура у Луцьку судиться через відсутній прапор ЄС

21 Грудня 2013 17:49
На Волині прокуратура у грудні оскаржила в суді окремі пункти рішення Луцької міськради, яким зокрема передбачено до 29 листопада підняти прапор ЄС на флагштоці біля мерії, - повідомляє IA ZIK.

У телефонному коментарі луцький мер Микола Романюк підтвердив, що прокуратура оскаржила в суді рішення міськради від 25 листопада. Цим рішенням зокрема передбачено встановити на в’їзних знаках до Луцька таблички із символікою ЄС та підняти до 29-ого листопада включно на флагштоці біля мерії прапор ЄС.

«Так, є адміністративний позов. Він знаходиться у нашому Волинському окружному адміністративному суді стосовно скасування рішення міськради від 25 листопада, яким передбачено на флагштоці біля міськради вивісити прапор Європи. Діяло це рішення до 29 листопада. Так і в рішенні сесії записано – до 29-го, до тих подій, які мали місце у Вільнюсі. І друге було – розмістити таблички із символікою Євросоюзу на в’їзних знаках «місто Луцьк», – зазначив Романюк.

Він додав: «Прокуратура звернулася з позовом скасувати з цього рішення, яке було ширше, саме ці два пункти. Також прокуратура звернулася до суду з проханням винести ухвалу про забезпечення позову, щоб зупинити дію цього рішення. Суд не задовольнив клопотання прокуратури по забезпеченні позову».

Таким чином, виникає доволі кумедна ситуація. Виглядає так, що прокуратура оскаржила пункт рішення, що стосується прапора ЄС, вже після того, як завершився термін його дії.

Нагадаймо, у прокуратурі допитували луцького мера Миколу Романюка, з яких підстав на щоглі біля ратуші підняли прапор ЄС.

Як відомо, в середині жовтня на щоглі біля ОДА прапор Євросоюзу піднімали губернатор Борис Клімчук та голова облради Володимир Войтович, однак їх на допит до прокуратури не запрошували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Няньо Показати IP 22 Грудня 2013 10:49
В нас немає "мера", бо є міській голова, яким зараз є Романюк, який не відповідає цій посаді. В нас немає "ратуші", бо є міська рада. В нас немає закону, який би забороняв розміщення прапора ЄС, як і прапорів інших держав біля приміщення державної або комунальної будови. В нас немає прокуратури, яка стоїть на сторожі закону.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus