USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кирило знову збирається в Україну

4 Серпня 2011 16:32
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило 15 вересня прибуде в Україну: він проведе літургію у Луганську, на якій зможуть бути присутніми близько 15 тисяч прихожан.
Про це повідомила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації, – інформує ТСН. Організаційні питання його візиту обговорили 4 серпня в облдержадміністрації.
Так, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк звернувся до прикордонної служби області з проханням по можливості прискорити процес переходу державного кордону для прихожан із сусідніх областей Російської Федерації.
Також він дав відповідні доручення щодо забезпечення транспортом тих парафіян, які приїдуть з міст і районів.
Приїзд патріарха Московського запланований на 14-15 вересня цього року. У рамках візиту він поспілкується з духовенством та паствою в Свято-Володимирському кафедральному соборі Луганська та відвідає Східноукраїнський національний університет імені Даля.
Наступного дня патріарх Кирило проведе літургію на Театральній площі обласного центру.
Головною подією програми перебування патріарха Кирила на Луганщині стане участь в освяченні храму на честь Ікони Божої Матері «Розчулення» УПЦ. Після урочистого прийому голова УПЦ МП відбуде до Росії

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Metaller Показати IP 4 Серпня 2011 16:45
мже, хай би вже переселився?
Mirna Показати IP 4 Серпня 2011 16:52
і щедра порція благодаті божої знову зійде на українських вірян і нашу неьку-україну...
Бармалєй Показати IP 4 Серпня 2011 19:34
Цікаво , за цей час він побував за Уралом чи на Далекому Сході?
Beautiful Days Показати IP 4 Серпня 2011 21:10
Цікаво, а с-ки йому за це заплатили?! Ідіотизм...
OrestN Показати IP 4 Серпня 2011 22:50
Спецагент-поп равноапостольский Кіррілл очолює комерційну структур по відбиванню грошей від наївних парафіян. Доти немислячі люди бідіть фінансувати цей московський лохотрон, доти бородаті пузатики в чорних балахонах будуть нахабно роз"їжджати на чорних Мерцедесах. http://anti-orthodox.realmsn.com/
Небайдужий Показати IP 5 Серпня 2011 10:25
МОСКВА ГОТУЄ ПЕРЕВОРОТ В УКРАЇНСЬКІЙ ЦЕРКВІ? Під час останнього візиту до Києва очільника Російської православної церкви патріарха Кирила відбулася невдала спроба зміщення глави Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира (на фото праворуч) Мсце митрополита Володимира мав посісти єпископ Донецький і Маріупольський Іларіон, а сам заколот має московське коріння, – про це пише журнал «Фокус», посилаючись на власні джерела. За їхньою інформацією, за день до Помісного собору до настоятеля Києво-Печерської лаври єпископа Павла зайшли керівники групи «Донецьксталь» Віктор Нусенкіс і Юрій Філатов – найбільші спонсори Української православної церкви Московського патріархату. Вони запропонували Павлу місце митрополита Київського в обмін на підтримку їх позиції на Соборі. «За планом, який вони озвучили Павлу, митрополитом спочатку повинен був стати єпископ Донецький і Маріупольський Іларіон, а потім, власне, сам Павло, бо він на 10 років молодший. Самого 75-річного митрополита Володимира мали намір позбавити влади або переконати залишити свій пост за станом здоров’я», – розповіло джерело в Київській митрополії. За словами джерела, скандально відомий настоятель Києво-Печерської лаври, який не любить говорити про своє авто та телефон, відповів відмовою і в ризиковану інтригу вплутуватися не став. Натомість про розмову з Нусенкісом і Філатовим він розповів митрополитові Володимиру. На цьому етапі змова з відсторонення предстоятеля УПЦ і провалилася. «І хоча сам Нусенкіс не захотів коментувати цю інформацію, швидше за все, це не кінець історії, а її початок. Адже, судячи з усього, за сміливими планами з усунення Володимира стоїть вище духовенство РПЦ, а можливо і сам патріарх Кирило, який таким чином намагається повернути автономну Українську церкву під свій прямий контроль», – йдеться в публікації. Версію про те, що заколот, який виник на соборі, був зрежисований у канцелярії Кирила в Москві на умовах анонімності виданню підтвердили й співробітники апарату Київської митрополії. Вони називають навіть автора плану, який намагалися реалізувати заколотники, – це заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ отець Микола (Балашов). «Якщо це так, то санкцію на церковний бунт українським змовникам спустили з самого верху», – підсумовує тижневик. Як відомо, 9 липня цього року Президент України Віктор Янукович нагородив Блаженнійшого митрополита Володимира (Сабодана) званням Герой України з врученням ордена Держави – за видатні особисті заслуги в утвердженні духовності, гуманізму і милосердя в суспільстві, багатолітнє добросовісне служіння українському народу, у зв’язку із 45-річчям хіротонії і 20-ю річницею Незалежності України.
Небайдужий Показати IP 5 Серпня 2011 10:26
не просто він до нас їздить літургії правити,а й волю Кремля виконує...
Лікар №1 Показати IP 5 Серпня 2011 10:45
Дорогий друже OrestN! Колектив Волинської обласної психіатричної лікарні № 1 ((м.Луцьк, вул. Теремнівська, 98. телефон. 25-00-51 - дов./прийм., 25-02-52 - реєст) буде радий надати тобі належну психіатричну допомогу. Лікування для хворих як ти - буде проведено безкоштовно! Щодо "твоєї грамонтності" рекомендуємо її набувати у відповідних закладах освіти (в дитячому садку, школі)за умови отримання довідки щодо позитивних результатів одужання після проходження належного психіатричного огляду. Шануйся та лікуйся наш любий пацієнт OrestN!
Олька Показати IP 5 Серпня 2011 12:26
Дорогий Лікар №1, давайте не будемо поливати один одного брудом. Кожен висловлює свою думку щодо ситуації яка склалась. Як на мене, то це чистої води провокація оті московські візити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus