USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луганська облрада перейшла на бік сепаратистів і хоче референдум

5 Травня 2014 18:43
Президія Луганської обласної ради стала на бік сепаратистів. Прес-служба облради оприлюднила підсумковий документ засідання президії 5 травня.

У тексті йдеться про "громадянську війну, спровоковану чинною київською владою та її покровителями", - повідомляє ТСН.

Саме на столицю покладається відповідальність за "загибель десятків людей, траур в сотнях родин і ненависть, яка народилася в серцях мільйонів".

"Півкраїни записали в злочинці, в терористи тільки за те, що люди по-іншому бачать майбутнє рідної країни", - зазначено в заяві. "Замість діалогу з ними, з'ясування позицій та пошуку компромісів Київ розгорнув проти мільйонів громадян не анти-, а саме терористичну операцію", - вважають у Луганську.

Автори документу також заявили, що "влада провокує і організовує протистояння громадян на південному сході країни". Зокрема, звезла на "криваву бійню" до Одеси "ультрас і неонацистів", які нібито здійснили "масове вбивство мирних людей Будинку профспілок". "Вбивство цивільних активістів в Одесі стало останньою межею в можливості мирного вирішення конфлікту", - наголосили в президії Луганської обласної ради.

Водночас там висунули "останні" вимоги до центральної влади. Серед них – припинення "каральних операцій" і відведення військ, повернення до домовленостей 21 лютого, амністія всіх учасників протестів на півдні та сході України, роззброєння "Правого сектору" та подібних угруповань, конституційна реформа, державний статус російської мови та розширення "повноважень місцевого самоврядування рівно настільки, щоб регіони перестали залежати від Києва".

Також автори заяви назвали проведення президентських виборів 25 травня "безглуздим і безвідповідальним" та зажадали від ЄС, США та Росії вплинути на Київ.

"Ми підтримуємо ініціативу мешканців Луганщини про проведення референдуму про статус Луганській області відповідно до вимог, прийнятими на зборах територіальних громад нашої області", - наголосили в президії Луганської облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Берташ Показати IP 5 Травня 2014 20:15
Передайте ПС, Ярошу. Проведення референдуму в Дніпровській області по приєднанню Донбасу до Дніпровської республіки не можна допустити саме в Дніпровській області. Кремль хоче "без мене мене оженити" - втягнути Дніпровську область в південно-східний конфлікт. На інші області і референдуми не звертай уваги. Тільки цей! Приклади максимум зусиль, бо якщо пройде референдум і люди Дніпра проголосують за - потім тебе не будуть розуміти на твоїй батьківщині. І тобі буде важко. Краще проводити референдум за приєднання Дніпровської області до Київщини!?... В цьому і полягає фокус Кремля - розділити. Плани в Кремля змінюються. Вудить зразу на дві вудки.
Анонім Показати IP 5 Травня 2014 22:59
А що це за Дніпровська область така?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus