USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

11 травня: свята, події, факти. Презентація теорії відносності Ейнштейна та перші сіамські близнюки

11 Травня 2021 00:00
11 травня світ відзначає День випрасуваних шнурків, Свято шлунка, День очікування Мері Поппінс і Міжнародний тиждень коучингу.

В Ісландії святкують Останній день рибальського сезону, в Лаосі – День Конституції, в Індії – День технологій, в Таїланді – Свято першої борозни, в США – День «Сутінкової зони», День прав людини у В’єтнамі, в Індонезії – День військової поліції, в Тувалу – День Євангелія, в Токелау і Самоа – День матері.

Православна церква 11 травня вшановує пам’ять мучеників Дади, Максима і Квінтіліана, що постраждали за Христа у 286 році, а також святителя Кирила, єпископа Туровського.

Народилися:

11 травня народилися англійська письменниця, авторка «Овода» Етель Войнич, англійська акторка, виконавиця ролей місіс Марпл за мотивами творів Агати Крісті Маргарет Резерфорд, польський письменник та історик культури Ян Парандовський, іспанський художник-сюрреаліст Сальвадор Далі, грузинський та радянський кінорежисер, сценарист, актор Георгій Шенгелая («Мелодії Верійського кварталу», «Піросмані»), останній перший секретар ЦК ВЛКСМ Володимир Зюкін, український культуролог, політолог Тарас Возняк, український композитор і музичний продюсер грузинського походження Костянтин Меладзе.

Цього дня 1939 року народився літературознавець, поет, доктор філологічних наук, професор Волинського державного університету імені Лесі Українки, завідувач лабораторії лесезнавства Олександр Рисак. З життя він пішов 29 жовтня 2003 року.

Сталося:

330 – Церемонія освячення Константинополя.

868 – Китайський монах виготовив «Діамантову сутру». Це найдавніший точно датований друкований документ, який дійшов до наших днів.

1811 – У Сіамі (нинішній Таїланд) народилися зрощені близнюки Чанг та Енг Банкери, що дали назву у подальшому «сіамським близнюкам».

1907 – В Києві засновано Українське наукове товариство.

1916Альберт Ейнштейн (Albert Einstein) презентував свою теорію відносності.

1928 – У Нью-Йорку розпочали першу у світі регулярну трансляцію телепередач.

1944 – Державний Комітет Оборони CPCP ухвалив депортувати кримських татар на схід СРСР

1970 – у Маріуполі відкрито першу тролейбусну лінію.

2014 – Псевдореферендуми на Донеччині та Луганщині 2014 щодо статусу цих областей
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus