USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька міська рада засудила «львівські події» 9 травня

31 Травня 2011 11:12
Депутати Луцької міської ради засудили сутички між націоналістами та прихильниками проросійських сил, які відбувались у Львові 9 травня під час святкування Дня Перемоги.

Про це йдеться у заяві, прийнятій на пленарному засіданні десятої сесії Луцької міської ради у вівторок, 31 травня.

Проте між депутатами з приводу політичного питання зав’язалась гостра дискусія.

«Нам вистачило глузду в Луцьку на допустити на 9 травня того, що було у Львові. Поясніть, який це такий режим Януковича і на кого він тисне?» – висловився керівник фракції Партії регіонів Іван Смоленг.

«Хто дав право ображати гідність людини, незважаючи на її політичні вподобання? У якій країні світу молоді люди піднімають руку на старших, на тих, хто дав їм життя?» – підтримала Смоленга його однопартійка Тетяна Дементьєва.

Взяв слово і секретар Луцькради Григорій Пустовіт, який висловив впевненість, що події у Львові були заздалегідь спланованою провокацією.

«Якби не приїзд провокаторів, то не було б цього обговорення. А як львів’яни мали реагувати, коли приїхали представники партії «Родіна» і почали скандувати «Хахли параша, победа будет наша»?» – заявив Пустовіт.

«Нашоукраїнець» Андрій Козюра у свою чергу сказав, що за ці провокації хтось повинен понести відповідальність.

«Як мінімум міністр Могильов повинен піти у відставку», – сказав він.

«Не треба демонізувати львів’ян. В них була нормальна реакція нормального здорового суспільства і так має бути всюди», – впевнений «свободівець» Юрій Вега.

У підсумку тривалого обговорення більшість депутатів підтримали заяву, підготовлену фракцією ВО «Свобода» – схвально проголосувало 36 обранців.


Текст заяви Луцької міської ради "з приводу антиукраїнських провокацій у м. Львові 9.05.2011 р.":

Нас, депутатів Луцької міської ради, відверто обурюють антиукраїнські провокації у Львові 9 травня 2011 року.

Вважаємо, що Львівська обласна рада, місцеві ради та громадськість Львівської області вжили всіх необхідних законних заходів з метою недопущення у Львові провокацій під час відзначення Днів пам'яті жертв Другої світової війни.

Виконавча влада та правоохоронні органи доправили автобусами до Пагорба Слави у Львові проросійських екстремістів, які цинічно проігнорували ухвалу Львівської міської ради «Про заборону використання символіки СРСР та комуністичної символіки на території м. Львова». Нас дивує, що у момент цієї провокації міліціонери ретельно охороняли представників антиукраїнських партій «Родіна» та «Русскає Єдінство» замість того, щоб забезпечити виконання рішення органу місцевого самоврядування та постанови Львівського окружного адміністративного суду.

Такі дії «червонопрапорних» провокаторів обурили львів’ян, які пам’ятають, що під такою символікою окупанти знищили мільйони українців. У відповідь працівники міліції, зокрема привезені з Волині до Львова, здійснили брутальне побиття сотень мирних громадян. Багато з них постраждали від міліцейських кийків, а дехто отримав важкі травми. При цьому правоохоронці не зважали навіть на депутатів місцевих рад.

Усе це дійство 9 травня творилося не заради вшанування ветеранів, а виключно задля формування телевізійної картинки для підконтрольних Кремлю телеканалів, задля формування спотвореного образу України. Нас обурює, що ветеранів війни у цій виставі використали в якості «живого щита», за яким ховалися комуністи і проросійські екстремісти з партій «Русскає Єдінство» та «Родіна». Це до болі нагадує події Другої світової війни, коли вперед посилали простих червоноармійців, а в тилу відсиджувалися «заградотряди», які за найменшої нагоди стріляли в спину звичайних солдат.

Не дивно, що дії органів внутрішніх справ у Львові 9 травня схвально оцінили у Комуністичній партії України, партіях «Русскає Єдінство» та «Родіна». Це лише підтверджує, що вони діяли спільно і є співорганізаторами цього акту наруги над українською національною гідністю і пам’яттю мільйонів жертв Другої світової війни.

Чому посвідчення депутата, яке показують працівникам правоохоронних органів, сьогодні нічого не вартує? І не тільки депутатів, а навіть голови обласної ради. Чому палицями по головах б'ють народних обранців, знаючи, що це представники громади? Продовженням організованого владою антиукраїнського шабашу у Львові стали масові репресії щодо представників Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Відкриття кримінальних справ проти депутатів місцевих рад Львівщини та їх арешти розцінюємо, як брутальний тиск на органи місцевого самоврядування, які вистояли під натиском режиму Януковича. Ці події взагалі ставлять під загрозу існування місцевого самоврядування в Україні як інституції.

Вважаємо, що події у Львові 9 травня були спрямовані на те, щоб відвернути увагу українського суспільства від нагальних соціальних та політичних проблем – стрімкого підвищення цін на продукти харчування, пальне, комунальні послуги, знищення малого та середнього бізнесу, репресій проти опозиції та інших. Замість того, щоб забезпечити належний рівень життя тим же ветеранам війни, режим Януковича пропонує українцям провокативний «червонопрапорний» закон.

Ми вважаємо, що провокації у Львові координувалися нинішнім керівництвом держави за вказівкою Москви, а тому вся відповідальність за здійснені злочини лежить на них.

Ми підтримуємо громаду Львова та Львівщини, яка доклала усіх сил, щоб відстояти честь і гідність української нації.

Вимагаємо припинити тиск на депутатів місцевих рад Львівської області у зв’язку з подіями 9 травня та випустити затриманих депутатів, які відстоювали честь та гідність українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
іван Показати IP 31 Травня 2011 13:51
100%Підтримую депутатів патріотів.Так завжди треба бути єдиними у боротьбі з ордою озвірілих маріонеток московії януковичів.Треба організовуватись до збройної боротьби,щоб ми їх знищували на нашій богом даній землі.
лучано Показати IP 31 Травня 2011 14:05
вчасно
юра Показати IP 31 Травня 2011 14:25
а що має значити посвідчення дупутата чи навіть голови одласної ради.для працівника міліції під час виконання службових завдань. Відповідь- нічого, бо немає повноважень ні депутат ані голова обласної ради, втручатись в діяльність службових осіб органів правопорядку та використовувати його в діяльності що виходит за меже повноважень депутата(дивітся Закон України " Про статус депуцтатів місцевих рад")
Ko3bMa Показати IP 31 Травня 2011 14:28
одні підсунули під носа, а інші й раді повестись. бидлота, що комуняки, що нацюки.
хорвaт Показати IP 31 Травня 2011 15:40
Львивяни молодци.Нaкaзaли чeрвонопиких .А в нaс в цeнтри стоить пaлaткa КПу з трьомa aлкaшaми и нихто нe можe дaти рaди aбо крaщe ...здюлeй
Лучанин Показати IP 31 Травня 2011 17:03
Молодці! Але забули одну річ: зло завжди породжує зло - проти лома є завжди інший лом! Вічна непримиримість саме західних українців які себе називають націоналістами, а ведуть себе як нацисти, їх бажання знищити на свому шляху всіх хто має відмінні від них погляди і породила сталінські репресії не тільки проти них, а й проти звичайних нормальних українців, бо на лобі не написано. Тепер своєю поведінкою вони бажають нових репресій? Адже разом з ними обов'язково знову постраждають мирні люди. Люба влада в любій нормальній країні зобов'язана боротись з нацизмом... Стосовно тих хто приїхав у Львів: В деяких країнах наші звичайні щоденні слова звучать дуже образливо, але їх жителі розуміють що це іностранці, які про це не здогадуються і пропускаюць це повз вуха. Саме так на будь-які дії повинні були відповісти львівяни. Саме це є цивілізованим. А так тільки доказали що євросоюзу нам ще не бачити, як мінімум, декілька поколінь.
марко Показати IP 31 Травня 2011 20:18
юра, пиши по-русски. слишком много москализмов. кто ты, видно и по содержанию.
Юлія Показати IP 31 Травня 2011 20:35
Лучанину: так це, виявляється, непримиренність західних українців породила сталінські репресії??? Та це просто нове слово в історії!!! Може, Вам за кандидатську сісти? Чи ба, дохтурську? Але не тут. Мо, в Расєї Вас більше зрозуміють. Історик, однако. ІМХО
волиняка з володимира Показати IP 31 Травня 2011 23:30
Файно хлопці -волинки бо мусимо бути заодно з галичанами. Ми ж западенці,а москалі ж нас так ненавидять. Отож коли ми разом то ми непереможні і нам до дупи Москва з іі "карликами" та політичним газом. Добре аби володимир-волинські,ковельські нововолинські депутати написали теж таке зверенення.
пенсионер МО Показати IP 1 Червня 2011 19:55
Юрию Вега,может хватит врать,про проросийские планированные мероприятия во Львове,Всем регионам "Свободы" было дано указания про проведении националистических мероприятий в связи с подписанием закона о Знамени Победы и были выделены средства,и центр проведения этих мероприятий был выбран Львов,были приглашены руководители областных фракций.Это вы отрецать не можете,это официально известно.А подготовку вы вели заранее.Чтобы руки парализовало тем кто поднял на стариков те которые на самом деле воевали с фашизмом,а не прикрывались за спины других.Григорию Пустовит,с чьих слов ты стал врать,ведь тебя не было во Львове.И раньше ты боялся перед начальством слово сказать за подчененных,хватить быть дешевым.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus