USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Луцька міськрада визначилися з «мовним» законом

5 Липня 2012 13:43
Депутати Луцької міськради вимагають у Президента не підписувати резонансний «закон про мови». Також обранці громади хочуть, аби Верховну Раду розпустили, а нардепів-авторів проекту закону позбавили українського громадянства.

Відповідне рішення 5 липня прийняли під час сесії Луцької міської ради.

Член фракції ВО «Свобода» Святослав Боруцький запропонував текст заяви, в якій міська рада, в разі прийняття документу, вимагала б у Президента України не підписувати «закон про мови», розпустити Верховну Раду, позбавити українського громадянства авторів нормативного акту – «регіонала» Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

Також він пропонував, аби депутати закликали людей брати участь в акціях протесту.

Натомість керівник фракції Партії регіонів Іван Смоленг висловив незадоволенням запропонованим рішення. Мовляв, у документі принижують Партію регіонів, а в Президента ‒ не можна вимагати. «Потрібно написати звертаємось», ‒ запропонував депутат.

Опісля цього сесійна зала перетворилася на арену політичної баталії між «регіоналами» та декотрими членами фракцій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», партії «Наша Україна», міжфракційного об'єднання «Фронт змін» та позафракційними депутатами.

Приблизно за одну годину обранці громади заспокоїлися і взялися обговорювати поправки до проекту. Жодну з пропозицій, раніше озвучених Смоленгом, не підтримали. Щоправда, прийняли кілька правок «нашоукраїнця» Андрія Козюри, «свободівця» Святослава Боруцького та члена фракції ВО «Батьківщина» Андрія Осіпова, які не змінювали суть звернення.

Зрештою депутати вирішили підтримати проект звернення.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада України в другому читанні ухвалила закон «Про основи державної мовної політики», який, на думку багатьох політиків, експертів та громадських діячів, надасть російській мові статус другої державної в Україні.

Наразі проект «завис», бо його не підписав спікер парламенту. Нагадаємо, голова парламенту Володимир Литвин заявив про відставку. А Віктор Янукович сказав, що ухвалить рішення щодо закону лише після його вивчення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрей88 Показати IP 5 Липня 2012 14:01
Не только авторов, а всех кто проголосовал ЗА, нужно посадить в тюрьму за "злочин проти української державності"
Stlantiy Показати IP 5 Липня 2012 21:07
Ребята хватит трындеть. Экономичными вопросами надо заниматься. А "Мова"? А может на фик, если какой то закончик может ее уничтожить? Сколько этих бумажек? Пердузент разводит Вас как котят. А Вы ведетесь. Вы не котята, Вы КА---лы. Вы делаете то, на что Вас политики толкают. Ваши решения, протесты выгодны только Я-у. Разделяй и властвуй.
Лучанка Показати IP 5 Липня 2012 22:03
Чого Смоленг тріпається, він ні українською, ні російською не володіє - розмовляє на полісько -російському суржику... З_акон Смоленгу ума не додасть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus