USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцька прокуратура таки розбереться з рішенням депутатів

3 Липня 2013 13:21
Прокуратуру Луцька просять перевірити, чи законно її ж подання підтримали депутати міськради. Адже це рішення пройшло лише за допомогою «кнопкодавів».

Про це йдеться у зверненні до прокуратури депутата Луцької міськради Юрія Веги, – інформує IA ZIK.

Нагадаємо, прокуратура Луцька внесла до міськради подання про скасування рішення про надання дозволу підприємцеві на розташування тимчасової споруди (кафе). Під час другого пленарного засідання сесії 27 червня його таки протягли. Але виявилося, що голосування відбулося із порушенням норм регламенту – за допомогою кнопкодавів.

Під час третього пленарного засідання сесії міськради Юрій Вега запропонував повернутися до розгляду цього рішення, але луцький мер Микола Романюк його вже підписав.

Тож із цього приводу Вега скерував звернення до прокуратури. Він просить перевірити законність прийняття подання прокуратури. «В ході другого пленарного засідання кількість депутатів, що взяли участь у голосуванні з даного питання, перевищила кількість депутатів, присутніх в сесійній залі під час голосування. Ці дії містять ознаки фальшування результатів голосування», – йдеться у зверненні.

Таким чином, у вельми делікатному становищі опинилася прокуратура Луцька. Адже саме її подання «кнопкодави» у міськраді підтримали всупереч вимогам регламенту та закону України «Про статус депутатів місцевих рад», який чітко визначає, що у депутата є лише один ухвальний голос.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus