USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Землю в центрі Луцька, яку готуються продати з аукціону, хочуть прийняти в комунальну власність міста

22 Квітня 2021 14:55
Землю на вулиці П’ятницька гірка, 2, яку Волинська облдержадміністрація має намір продати з аукціону, хочуть перевести в комунальну власність Луцької міської територіальної громади.

Про це стало відомо 22 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Члени комісії розглянули питання Про надання згоди на прийняття з державної власності в комунальну власність Луцької міської територіальної громади земельної ділянки на вулиці П’ятницька гірка, 2.

Нагадаємо, Волинська ОДА готує документи для продажу з аукціону земельної ділянки у центрі Луцька, площею 0,0814 га. Свого часу там був міський фонтан, який згодом зруйнувався. У 2014 році на цій ділянці планували звести капличку імені Героїв Небесної Сотні. Пізніше територію виклали бруківкою, встановили лавки, а згодом на прилеглій ділянці висадили сакури.

Раніше під час ремонтних робіт неподалік були знайдені людські останки, адже поруч було давнє церковне кладовище та П’ятницька церква.
Як розповів керівник управління земельних ресурсів міської ради Сергій Шабала, свого часу будівлю колишнього кінотеатру «Батьківщина» було надано в постійне користування Волинській телерадіокомпанії. Остання згодом увійшла до складу національної телекомпанії, унаслідок чого земельні ділянки (під будівлею кінотеатру і на частині скверу) перейшли в підпорядкування облдержадміністрації.

«Відділ комунального майна вивчив це питання. Кінотеатр – це комунальне майно, зареєстроване відповідним чином. Ми зверталися в облдержадміністрацію, щоб повернути земельну ділянку в комунальну власність. Адміністрація відповіла, що не проти, але є постійний користувач (національна телерадіокомпанія), якому треба припинити право постійного користування. Ми зверталися в ОДА за підписом міського голови, секретаря міськради, в ОДА погодилися. У листопаді 2020 року було розпорядження голови облдержадміністрації про припинення права користування національній телекомпанії, відомості було внесено в реєстр у січні 2021 року», – сказав Сергій Шабала.

Він акцентував, що дві земельні ділянки – і під кінотеатром, і частина скверу – мають одне цільове призначення (обслуговування будівель і споруд), адже під сквером міститься відповідно зареєстроване сховище радіаційного захисту.

«Ураховуючи те, що були попередні домовленості, і те, що виявлено розпорядження голови Волинської ОДА про намір продати землю з аукціону, ми в швидкому темпі підготували проєкт рішення, аби прийняти цю ділянку в комунальну власність. Обґрунтування – там знаходиться наше комунальне майно», – наголосив Сергій Шабала.

Як додав, ідеться про центр міста, зокрема його історичну частину.

Депутати підтримали проєкт рішення. Невдовзі його розглянуть на сесії Луцької міської ради.

Відзначимо, як інформував міський голова Ігор Поліщук, міська рада звертатиметься до Волинської ОДА із вимогою зняти з аукціону згадану земельну ділянку.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 22 Квітня 2021 15:11
1) А мене турбує і інше питання коли з того місця перенесуть той ЦНАП і хто з тих чиновників який прийняв це "геніальне" рішення розмістити там таку соціально значиму споруду без можливості приїхати та запаркуватись понесе в першу чергу фінансову відповідальність....???? думаю на наступний візит на екскурсію якихось ЦБ з Києва в когось з лучан там таки зламається машина і чиновники пройдуться та відчують весь смак та зручність нашого ЦНАПУ... 2) Проблем таких не булоб якби був ЗАТВЕРЖЕНИЙ ГЕНПЛАН а так чиновники тягнуть..... бо розуміють що без генплана можна розповідади басні крилова про зонування, мараторії і.т.п і давати дозволи обраним за подяку....
Лучанин Показати IP 22 Квітня 2021 15:33
Не думав що скажу, але молодці. Також я не розумію як представництво, якою є ОДА, може мати якісь землі, адже земля під власністю міст, селищ, районних рад в кінці кінців
А насправді так ! Показати IP 22 Квітня 2021 15:57
А Разумков запевняв шо між облдержадміністрацією, облрадою і міськрадою є повне взваєморозуміння і співпраця ! Неправда !
пенсіонерка Показати IP 27 Квітня 2021 00:59
Поляки збудували, при фашистах і комуністах кіно дивилися. Мав статус Памятника архітектури. Прийшли українці зробили срач, продали пропили і просрали!!! Слава Україні!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus