USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Луцькі «сталіністи» раніше були «гриценківцями»

12 Квітня 2011 11:58
Молоді комсомольці, які збирали гроші на пам’ятник Йосипу Сталіну у Луцьку, не далі як у 2009 році позиціонували себе активними прихильниками ГО «Громадянська позиція» нардепа Анатолія Гриценка та виявляли велике бажання працювати під прапорами цієї організації на виборах Президента 2009-2010 років.

Про це з посиланням на власні джерела повідомили у Центрі політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Очевидно, після невдалої для Гриценка виборчої кампанії молоді люди знайшли інші, більш радикальні організації для відстоювання своєї «громадянської позиції», - пишуть експерти у своєму щотижневому аналітичному підсумку подій тижня.

Нагадаємо, з 5 квітня на Театральному майдані Луцька був встановлений червоний намет активістів-комсомольців ГО «Відродження», де збирали кошти на відновлення пам’ятника Сталіну у Запоріжжі.

У понеділок, 11 квітня активісти ГО «Національний Альянс» зруйнували намет і програли комсомольців з площі.

Як зазначають експерти ЦПАВК, раніші намагання міського голови Миколи Романюка пояснити, що дозволу міської ради на розміщення намету в центрі міста відповідно до закону не потрібно, достатньо лише повідомити владу міста, що організатори і зробили - навряд чи компетентна та спрямованою на захист інтересів громади позиція керманича міста.

«Складається враження, що команда міського голови і справді не надто орієнтується в тому, що відбувається в місті, адже у тексті заявки організатори чітко вказали в чому полягатиме суть акції. Не важко було спрогнозувати представникам влади, що подібні акції можуть нести небезпеку для громадян, провокувати конфлікти, порушувати громадський порядок. Після отримання відповідного повідомлення про акцію, юристи міської ради повинні були б спрямувати позов до суду позову з вимогою заборонити проведення акції ґрунтуючись саме на зазначених вище застереженнях», - пишуть експерти ЦПАВК.

Варто зауважити, що дії організаторів акції підкріплені юридично грамотними документами. На відміну від їхніх опонентів, які оперують словесними заявами, є підстави вважати, що акція чітко спланована певними зацікавленими особами та носить відверто провокативний та дестабілізаційний характер, - вважають експерти.

Про це яскраво свідчать і нахабна поведінка, і заяви організаторів акції, які провокують конфлікт. Не дивно, що таку «наживку» одразу заковтнули націоналістичні організації та національно свідомі лучани.

«Найоптимальнішим виходом із ситуації, на нашу думку, є правове врегулювання конфлікту. Великою мірою тут все залежатиме від позиції міської ради та безпосередньо міського голови, який має шанс продемонструвати свою волю і спроможність вирішувати протистояння за допомогою мирних правових методів та довести відповідність своїх підлеглих займаним посадам», - зазначають експерти ЦПАВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
політик Показати IP 12 Квітня 2011 12:19
За цим всім стоїть довірена особа Гриценка Кралюк. він же власник Морячок-таксі та директор Автопарксевісу. Дуже хоче хлопець зарисуватись. Крєпко любить Сталіна.
оленка до політик Показати IP 12 Квітня 2011 20:29
яка маячня
Вікно Показати IP 12 Квітня 2011 14:05
За цим всім стояв ще Козюра,а Кралюк у виборах 2010 року став керівником штабу "Громадянської позиції".Що за ідіотизм когось об....рати і в корчі,шакали,а не люди.
Василь Давиденко Показати IP 12 Квітня 2011 14:53
Не ищите черную кошку в темной комнате! Тем более, если ее там нет :)
Exaboto Показати IP 12 Квітня 2011 15:09
Гриценко нормальний мужик.
Михайло Наход Показати IP 12 Квітня 2011 19:32
До чого тут Гриценко, Кралюк чи Козюра? Мова йде про двох братів комсомольців, які в певний конкретний час демонстрували свою прихильність до організації «Громадянська позиція». Чому у них не склалось з командою Гриценка і коли вони стали комсомольцями-сталіністами нехай вони пояснять самі, якщо вважають за потрібне і якщо когось це цікавить.
оленка до Михайло Наход Показати IP 12 Квітня 2011 20:33
они все в одной упряжке с коммунистами и Романюк тоже ,у них хорошая поддержка из власти
Кононовичи до Михайло Наход Показати IP 12 Квітня 2011 22:19
Я, Кононович Александр Адамович заявляю, что Михаил Наход ЛЖЕЦ!!! Этот человек гнусный пиарщик и провокатор!!! Мы с братом в компартии с 1999 года и приосановили своё членство в Компартии на 9 лет во время воинской службы в Украинской армии. Если я не прав, публично заявляю, если я вру подай на меня в суд Миша Наход. Научитесь говорить правду провинциальный мини - аналитики и политиканчики!!!
taras1986 Показати IP 12 Квітня 2011 21:09
Зірки інтернету уже кілька днів з новин не пропадають і піаряться!!! Та забути про них! Хто вони такі? Аби щось корисне зробили! Не варті секунди нашої уваги! Навіщо такі новини??? Що мало подібних до цих?.. Придумать зараз збір коштів ще на якусь нікому непотрібну річ!
Стерх Показати IP 12 Квітня 2011 21:26
Как обычно выводы экспертов однобоки и примитивны.Следуя их логике нужно заметить,что г-н Гузь возглавил областную организацию партии "За Украину" не задолго до местных выборов,сбежав из партии приведшей его в депутаты облрады.А может это он всё хорошо спланировал,перед очередным скачком,предварительно оплатив провокацию?!
Кононовичи Показати IP 12 Квітня 2011 22:20
Я, Кононович Александр Адамович заявляю, что Михаил Наход ЛЖЕЦ!!! Этот человек гнусный пиарщик и провокатор!!! Мы с братом в компартии с 1999 года и приосановили своё членство в Компартии на 9 лет во время воинской службы в Украинской армии. Если я не прав, публично заявляю, если я вру подай на меня в суд Миша Наход. Научитесь говорить правду провинциальный мини - аналитики и политиканчики!!!
Михайло Наход до Кононовичи Показати IP 13 Квітня 2011 09:52
Товариші комуністи (комсомольці) я розумію Ваше бажання вилити гнів на всіх оточуючих, в тому числі на мене, і Вашу агресію також через те, що переважна більшість волинян Вас не розуміє, а Ваші дії засуджує. Ні в який суд я йти не збираюсь, завелика честь і слава для Вас. А от свідків тому факту, що Ви шукали пристанища і захисту у команди Гриценка достатньо. Тому не потрібно з ненавистю і піною з рота доказувати зворотнє. Не варто розпочинати шлях в політику з брехні і агресії, успіху від таких дій не буде.
До Находа Показати IP 13 Квітня 2011 10:04
Про факти відносно "команди Гриценка",до яких буцімто мали ці брати, хотілось би почути конкретно,бо ми таких там і в очі не бачили!Якийсь маразм,хоча ви ще ж молодий...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus