USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Македонія змінить назву країни на референдумі

21 Січня 2018 15:29
Влада Македонії запропонує громадянам підібрати нову назву для країни. За словами прем'єра Зорана Заєва, заради цієї мети буде проведений загальнонаціональний референдум.

Остаточне рішення щодо спору з Грецією і нової назви для своєї держави Македонія прийме на загальнонаціональному референдумі. Про це заявив прем'єр-міністр країни Зоран Заєв, передає видання «РИА Новости».

«Як бачите, йде прозорий процес. Ми хочемо рішення на основі національного консенсусу і того, щоб воно, зрештою, було підтверджене громадянами на референдумі», - сказав він.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Македонії відкинули пропозицію Греції назвати республіку Вардарі, і зараз найбільш вірогідним варіантом є Нова Македонія.

Довідка:

До 1991 року у складі Югославії існувала «Соціалістична республіка Македонія», що не викликало спротиву з боку Греції. Однак після проголошення Македонією незалежності у 1991 року Греція заявила, що нова назва є «узурпацією назви її історичної провінції». Через незгоду Греції «Колишня Югославська Республіка Македонія» (саме під такою назвою її прийняли до ООН) не може вступити до НАТО і розпочати переговори про членство в ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Капець Показати IP 21 Січня 2018 16:02
Да, це заразно. Вже весь світ починає поступово з'їзжати з глузду. Що їм дає приставка "Нова"? Щоб купу бабла викинути на переоформлення всього підряд? Я щось не чув щоб Македонія була найрозвинішою і відповідно найбагатшою державою в світі, наприклад як Україна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus