USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мер міста не дозволив журналісту перебувати на сесії. ВІДЕО

24 Травня 2013 09:49
Міський голова Каменя-Каширського Василь Бондар не дозволив журналісту Богдану Пташнику перебувати на сесії міської ради та проводити відеозйомку, аргументуючи це необхідністю попередньої реєстрації тощо.

Про інцидент журналіст написав на сайті «Вісті Каменя».

Пташник стверджує, що окрім того, мер міста як аргумент проти того, щоб журналіст був присутній на сесії, навів відсутність приписки у Камені-Каширському, голова міста зауважував і про те, що для участі у заході, треба було зареєструватись.

Проти цього Богдан Пташник навів свої права, власне, Закон України «Про інформацію». Мовляв, цей нормативно-правовий акт чітко зазначає, що «…всi громадяни України, юридичнi особи i державнi органи мають право на iнформацiю, що передбачає можливiсть вiльного одержання, використання, поширення та зберiгання вiдомостей, необхiдних їм для реалiзацiї ними своїх прав, свобод i законних iнтересiв, здiйснення завдань i функцiй».

«Іншими словами – будь-хто з нас має право безперешкодно фіксувати події, в тому чилі бути присутнім, проводити фото-, відео-, аудіозйомку вже згаданої відкритої сесії міської ради. Ніяких дозволів, реєстрацій чи посвідчень для цього не потрібно», - пише журналіст.

Однак, як переконує журналіст, і Василь Бондар і його секретар Наталія Бащук «вперто наголошували на якомусь міфічному законодавстві, яке зобов’язує мене, як громадянина, доводити своє право на збір інформації про офіційну роботу відкритої сесії».

«Окрім того, вони вперто хотіли проштовхнути можливість моєї присутності на голосування. Зрозумівши, що так воно й станеться, і депутати будуть голосувати, я встав і вийшов», - додав Пташник.

«Я хочу, аби читачі мене правильно зрозуміли. Мій сайт відвідують користувачі з області, України, з-за кордону. І я не міг допустити, аби через двох малообізнаних, некомпетентних самодурів увесь депутатський корпус міста виставлявся на посміховисько, голосуючи за відміну або ж підтвердження чинного законодавства України. Бо, з таким успіхом, депутати Камінь-Каширської міської ради можуть голосувати і за зміну державного кордону. Безглуздя!» - резюмував журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сolonel Показати IP 24 Травня 2013 11:03
"И шобы дурь каждого видна была"
1234 Показати IP 24 Травня 2013 11:34
І хто ж такого БОВДУРА вибрав????????
Факт Показати IP 24 Травня 2013 13:22
Прокуратура має відреагувати. Повідомлення продубльоване у багатьох ЗМІ. Нехай би голову РДА не пустив на сесію бо стільців не вистачає.
* Показати IP 24 Травня 2013 14:05
я вас прошу) пташник ше подякувати бондару мав би за те, що його з сесії "попросили" - он який матеріал в себе накатав у бложику. а коментарів, а розголосу, а погроз прокурорським правосуддям! закони роз"яснив, конституційні права пригадав, несправедливість чиновницьку викрив, - просто таки журналіст та розслідування року)
сaранча до * Показати IP 29 Травня 2013 15:50
Бодя -- тролль масштабу местного, весь город опаскудил. Его не из сессии, а из Камня-Каширского нужно пенками гнать.
Ольга Показати IP 29 Травня 2013 15:33
Що вже і Пташник журналістом став?? Може диплома купив?? Чи на роботу в якусь газетку кореспондентом влаштувався???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus