USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Митницю й податкову можуть об’єднати

11 Червня 2011 10:44
Митну та податкову служби можуть об'єднати під керівництвом нинішнього голови СБУ Валерія Хорошковського.
За інформацією «Дзеркала тижня», у Кабміні існує два стратегічні підходи до реформи митної та податкової служби, – пише Українська правда.
Існують цілком консервативні проекти, подані самими митницею та податковою. Але є й революційні плани модернізації митниці та податкової шляхом створення єдиного фіскального органу на їх базі, зазначає видання.
«Очевидно, що Мінфін з такою ЗМУ, як об'єднана митно-податкова служба, нинішньому міністрові фінансів Федору Ярошенку навряд чи довірять. У кулуарах, як і раніше кандидатом №1 на цю посаду називають Валерія Хорошковського», – пише «Дзеркало тижня».
Таким чином, під егідою Мінфіну може бути створена одна структура, яка наділяється повноваженнями як планування бюджету, контролю усіх фінансових потоків країни, так безпосередньо і виконання поставленого перед собою плану.
Видання нагадує, що в рамках адміністративної реформи до складу Мінфіну вже включена державна фінансова інспекція.
У матеріалі зазначається, що обговорення проекту реформ йде не перший місяць і заходить у глухий кут почасти через протистояння між Хорошковським і главою Держмитниці Ігорем Калетником.
За інформацією видання, глава податкової Віталій Захарченко є ставлеником сина президента Олександра Януковича, і значуще місце може зберегти за собою хоч у модернізованій податковій, хоч в об'єднаній митно-податковій службі.
«Захарченко не є самостійним політичним гравцем. Однак у разі підпорядкування Хорошковському вибудувана на основі митниці система впливу Калетника буде зруйнована», – пише «Дзеркало тижня».
«Навіть якщо на догоду коаліційними домовленостями і особистим зв'язкам Калетник і збереже за собою посаду керівника митниці, то під контролем Хорошковського це керівництво стане чисто номінальним. Відповідати перед президентом Віктором Януковичем за контроль фінансових потоків повинен хтось один», – йдеться в матеріалі.
«Не буде перебільшенням сказати, що СБУ і Держмитниця ведуть зараз запеклу міжвідомчу війну. У СБУ в даному випадку – куди більші можливості», – резюмує «Дзеркало тижня».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus