USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чи зможуть українські церкви об’єднатися. ІНТЕРВ'Ю

3 Березня 2014 18:18
Об’єднатися Українська православна церква Московського патріархату й Українська православна церква Київського патріархату можуть дуже швидко. Процес уже триває.

Про це сказав голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Валентин Марчук сьогодні, 3-го лютого.

Для Інформаційного агентства Волинські Новини духівник розповів, що, хоча об’єднання і триває, але є «треті сили», які роблять усе, аби не допустити розпочатий процес примирення.

«Якби не політика, то до Пасхи, за 40 днів, ми б об’єдналися. Втім, зваживши на ту ситуацію, яка склалася, процес буде довшим. Зараз усе на початковому етапі. Подібний процес уже розпочинався 4 роки тому, але був припинений. На Волині й зараз є «треті сили», які розпалюють релігійне протистояння. Це представники духовенства "підкріплені" певними політичними діячами», - каже протоієрей Валентин Марчук.

Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ розповів, що раніше спілкувався з політиком, який наголосив, що розбрат вигідний, адже так легше керувати людьми. «Розбрат сіявся навмисне. Однак, зараз помінялося все: і комісія для переговорів, і ті погляди на об’єднання, і та влада, яка була раніше. Це важливо, щоб відбувається об’єднання. Цього дійсно хоче і церква, і люди. Якби це сталося раніше, то прийшов би один предстоятель церкви до Віктора Януковича й сказав, що той робить зле, й довелося б прислухатися Президенту, бо за церквою мільйони. А так, лідерів 5-8, ще й всередині свої розбіжності», - розповів протоієрей.

Щодо об’єднання церков, зараз діє відповідна комісія, сформована з єпископів двох церков. Після вивчення питання, вони будуть доповідати синодам, по яких пунктах має бути прийняте спільне рішення щодо об’єднання в єдину Помісну Православну Церкву.

Протоієрей Валентин Марчук вважає, що цей процес може завершитися до кінця цього 2014-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олександр Показати IP 3 Березня 2014 21:28
Особливо "плідними" будуть розмови про об'єднання, якщо владика Михаїл буде плести такі нісенітниці, які він плів останніми тижнями: про те, як священик Свято-Георгіївської церкви вчив міліціонерів кидати гранати; або натякати, як люди повинні самовизначатися і переходити у КП. Протоієрей Олександр Мазурак - достойний пастир, який НІКОЛИ не був адептом "русского мира" (як і фактично всі священики МП у нас) і який завжди любив свою Батьківщину. Це говорю, як людина, яка його добре знає. Якщо ми хочемо об'єднання, то повинні не піаритися на таких подіях і не піднімати авторитет сумнівними заявами, а навчитися, для початку, поважати один одного. Слава Україні!
до до Олександр Показати IP 3 Березня 2014 22:35
самими плідними будуть розмови, коли наші брати православні, той самий Михаїл та Філарет... вернуться туди звідки вони відійшли у 1992 році.... тобто зробили свою так звану церкву( яку ніхто в світі не визнає, а тобто нема канонічного єднання).... ми їх з радістю приймемо і тоді разом будемо творити і будквати Єдину помісну Церкву.
Канонік Показати IP 4 Березня 2014 00:53
Об'єднання має бути з тим хто зробив роз'єднання? Я за те щоб люди та влада і Янукович об'єдналися. Як вам такий погляд? Гриценко вважає, що 50на50 відповідальність на ЄС і Я за все. Тепер ще випливають Санька-білий, Дока-якийсь, аж тархір з новин... Люди з майдану приіздять до доми і йдуть до лікарень із болями по всьому тілу. А медики обстеживши запитують -скільки часу приймаєте наркотики? П'яний стріляє в після революційний патруль... Михайло КП стає наглядачем над СБУ-нема чим зайнятися мабуть. Рожденних літати (беркутят) ставлять на коліна і з покаяння роблять приниження. З точки зору християнина-без поваги(прощення) і без розуміння що ми всі ми є заручниками ситуації ми не вийдемо з ситуації! Гузі будуть проводити довічні люстраціі. А Санька Дока і тархір вже з того користуються. Росія знає що робить. А нам вже ЗМІ мізки промили-агресія, війна, захват,мобілізація!!! Без такого світового важеля як Росія нас дуже швидко згамають. Царям не заборониш жити по царськи і я не Янукович ще рано казати.Соломон сказав:пасовища багатих-бідні(люди). Нічого нового під сонцем... Щодо о'бєднання,то першим би попросив у винуватця прощення і поступився йому місцем, не надіючись на те ж... Жереб- Божий інструмент,чи візьмуть його- не знаю. Надія є!
Я до до Канонік Показати IP 4 Березня 2014 10:02
правильно кажеш,просто люд не розуміє.... що Заходу, Америці і навіть тій самій Польші вигідно, щоб словяни йшли на словян..... А жидівська трійка в парламенті... це так піар акція..просто вони не думали,що зайде все так далеко(((((
сусід Показати IP 4 Березня 2014 10:10
Шановні дописувачі ! Не будемо багато говорити хто є хто! Всі знаєють свої гріхи, а девайте нехай створиться одна але Помісна Православна Церква! Ось цього я думаю всі хочуть!цікаво буде як буде по селах де є дві церкви то як тепер вони обєднаються і люди це сприймуть! Коли прихожани МП не визнавали одні одних.
Ольга до сусід Показати IP 4 Березня 2014 14:01
Я думаю, що прихожани в селах будуть продовжувати ходити у ту церкву, в яку ходили раніше. Але ця грань за кілька років, може 5 , може 10 зітреться. Чому так довго - бо дуже велику ворожнечу розпалили між патріархатами. У містах це сприймається легше, а от у селах нововведення даються складніше. Зараз головне- аби цей процес почався на державному рівні, аби вищі ієрархи відкинули всі амбіціі, чимось поступилися один одному і тобі дійсно була б справжня Помісна Православна церква.
Свідок Показати IP 5 Березня 2014 17:00
ось що Тягнибок і Ко починає робити... всі шляхи до обєднання http://www.youtube.com/watch?v=JJqlZ_7GFuE#t=27
рор Показати IP 12 Березня 2014 23:09
ргшещшгш
Раїса Показати IP 12 Березня 2014 23:14
Я сильно хочу щоб це сталось, щоб обєднались церкви. А то так мені важко усвідомити про те, що мені треба "перевінчатись", "перехрестити " дітей, для того щоб мати змогу причаститись в храмі УПЦ МП, бо всі ці таїнства були зроблені ще раніше УПЦ КП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus