USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Митний союз – мертвонароджена дитина, - Соболєв у Луцьку

16 Лютого 2014 15:19
Чому Митний союз є неефективним та за яких умов опозиція увійде до складу уряду, пояснив заступник голови ВО «Батьківщина», депутат Верховної Ради Сергій Соболєв у Луцьку.

Про це йшлося під час прес-конференції, що відбулася 16 лютого.

Зі слів Сергія Соболєва, події останніх двох тижнів показали, що відокремити політику від економіки неможливо. Він пояснив, чому Янукович «не йде активно у Митний союз». Зі слів депутата, наразі один за одним відбуваються «економічні вибухи» у країнах митного союзу.

«Те, що трапилося за останні два місяці – яскраве підтвердження того, що Митний союз – мертвонароджена дитина», - повідомив Сергій Соболєв.

Так, Російська Федерація 58% зовнішнього товарообороту має з Європейським Союзом та лише 7,8% - з країнами Митного союзу. Зі слів Сергія Соболєва, Євросоюз – єдине об’єднання держав, з яких Росія може отримувати передові технології та все необхідне для машинобудування. Він нагадав, що причиною, чому Азаров та Янукович не підписали Угоду про Асоціацію з ЄС, називали падіння на 15% протягом останнього року товарообігу України з Російською Федерацією. Водночас, як повідомив депутат, товарообіг Росії та Білорусі за аналогічний період зменшився на 17,6%. Отже, проблема у тому, що Митний союз – мертвонароджений проект, який не має за собою економічної основи. Він повідомив, що нещодавно обвалився курс казахстанського тенге на 12%, знецінився на 8% російський рубль, кожен українець втратив 13% реальних доходів після знецінення гривні. Відповіді на ці питання варто шукати у площині як політики, так і економіки.

Прокоментував він і російський кредит сумою 15 мільярдів доларів. З його слів, це не кредит, по суті, а викуп боргових зобов’язань України у вигляді купівлі євробондів. Ці гроші, мовляв, не можна використати для зміцнення золотовалютних запасів, яких із 34 мільярдів доларів на початок кризи нині залишилося лише 17 мільярдів.

Щодо умов, за яких опозиція готова сформувати уряд, Сергій Соболєв зазначив, що є три ключові передумови входження опозиції у виконавчу владу. Це закриття усіх кримінальних справ, покарання винних, підписання Угоди про Асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі та початок демократизації країни. Без цих умов йти в уряд – самогубство, - вважає Сергій Соблєв. Адже нині, з його слів, уряд формує фактично Президент, а не парламент і Верховна Рада не може відправити у відставку жодного міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
акм Показати IP 16 Лютого 2014 15:45
коментар було видалено
дідо Показати IP 16 Лютого 2014 16:16
приїхав виправдовувати секретні домовленості Тимошенко з Клюєвим.
НЕЛУЧАНИН до дідо Показати IP 16 Лютого 2014 17:07
дідун !!!!! а ти при розмові в ролі щура був ?
007 Показати IP 16 Лютого 2014 16:21
коментар було видалено
СБУ Показати IP 16 Лютого 2014 16:24
Старик ти ніби свічки тримав...?
хм Показати IP 16 Лютого 2014 16:32
добре мертвонароджений митний союз,а якщо Україна підпише асоціацію на тих умовах що зараз,нічого на змінивши,мертвою стане вона.Чи ви думаєте,що евросоюз наполягає на підписанні собі у збиткі?У Європі криза,їй потрібен донор,цім донором має стати Україна,тількі через вони усіляко підтримують бунти і дають на них гроші,а ці підкуплені горе політикі забивають вам мізкі вро світле майбутнє.Почитайте в угді про сільське господарство і ви зрозумієте,що їсти ми будем європейські відходи,промисловість стане і робити ми будем за копійкі на європейців,ні безвізового режиму ні перспективи членства в угоді немає,тількі зона вільної торгівлі ,з багатьма квотами для України і фактично відсутні квоти для європи.Дешева робоча сила і ринок збуту от що чекає Україну,масове безробіття,ви будете згодні робити за копійкі ,аби вижити,а казкі про світле майбутнє,ці політікани вам будуть розказувати постійно бо їм за це заплачено.Не дивітс=ься на Німеччіну чи Францію,подивіться на Сербію,Хорватію,Болгарія і Румунія вже 7 років в евросоюзі,заробітна плата там 250-400 евро,при цінах майже такіх як у німців,у якіх вона від 2000 до 4000евро,от і подумайте куди вас тягнуть ці горе політикі.
НЕЛУЧАНИН до хм Показати IP 16 Лютого 2014 17:10
повішай свою лапшу своїй тещі. на Польщу, Венгрію, Чехію, Словаччину, Хорватію, Словенію ти не хочеш подивитись ? я вже не кажу про Португалію.
хм до НЕЛУЧАНИН Показати IP 16 Лютого 2014 19:08
якщо ти де*іл і не відрізняешь членство від асоціації то лікуйся,книжок почитай,пресу не продажну а дійсно незалежну,займись самоосвітою.А слухати цих г**льсів-алк**в це легше всього,для іньшого потрібні мізкі,а з цим в тебе видно напряг.
Лучанин Показати IP 16 Лютого 2014 16:44
Митний союз не потрібний і Януковичу та його компанії, не треба цим опозиції спекулювати. Треба сказати відверто, що опозиція хотіла скористатися природнім обуренням суспільства побиттям ""Беркутом" студентського мітингу 30 листопада для силового захвату влади, бо на законне обрання не вистачає популярності. Опозиція досі молиться на Тимошенко, яка замарена корисливими аферами. Популярність інших вождів опозиції серед волинян чітко видно з електронного опитування "Волинських новин". коли вся юрба опозиційних діячів ледве набирає рейтинг Януковича при всіх його вадах і примітивності.
НЕЛУЧАНИН до Лучанин Показати IP 16 Лютого 2014 17:21
та бандюкович вже здав Україну, взявши 15 млрд. під державні гарантії, які він не збирається повертати, але успішно розкраде. чому рашка не дає другого траншу ? ЧЕКАЄ ВИКОНАННЯ БАНДЮКОВИЧЕМ ТАЄМНИХ ПОЛІТИЧНИХ ДОМОВЛЕНОСТЕЙ ПРО ЗДАЧУ СУВЕРЕНІТЕТУ УКРАЇНИ !!!!!! і не тринди про популярність га*нюковича. його рейтинг - біля 7%
я до НЕЛУЧАНИН Показати IP 16 Лютого 2014 17:49
прийдуть вибори- побачим чий рейтинг "довший". тоді будеш коментувати, або сидіти тихо як воша в кожусі.
304 до НЕЛУЧАНИН Показати IP 16 Лютого 2014 23:16
суверенитет украина сдала вместе с ядерным щитом
СБУ до Лучанин Показати IP 17 Лютого 2014 18:49
Про що ти верзеш хлопче. Яке опитування і яких новин... Ти хоть знаєш чиї це новини...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus