USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

МЗС Росії заявило про утиски прав усіх нацменшин в Україні

28 Березня 2014 18:18
Міністерство закордонних справ Росії заявляє про утиски прав етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин в Україні.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, інформує "Українська правда".

У ньому МЗС заявляє, що "тотальне ігнорування інтересів російськомовних жителів України - це вже не новина, а перманентна реальність".

МЗС нагадує про призупинення мовлення чотирьох російських телеканалів.

"Менш помітно, але від цього не менш драматично складається ситуація навколо етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин, що проживають на Україні", - йдеться в заяві російських дипломатів.

На їх переконання, ці народи стурбовані нестабільністю.

"Вони стурбовані нестабільністю політичної ситуації в країні і всерйоз побоюються за своє життя, безпосередньо стикаючись з тими безчинствами, які продовжують творити доморощені ультранаціоналісти і неофашисти", - заявили в МЗС.

Москва закликає ООН, ОБСЄ і Рада Європи звернути на це увагу.

"Внаслідок цього останнім часом зафіксовано значне збільшення числа осіб, які бажають як тимчасово, так і назавжди виїхати на свою історичну батьківщину. Все більше жителів України шукають притулку і в Росії", - заявляє МЗС.

Він очікує від міжнародних правозахисних органів і інститутів "принципових оцінок щодо грубих порушень прав людини, включаючи права нацменшин, з боку "нових українських властей".

Пізніше посольство Чехії в Україні спростувало цю заяву.

Чеські дипломати заявили, що громадянам Чехії в Україні нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ уже заявляв про біженців з України, проте ці заяви спростовувала Державна прикордонна служба України.

У той же час відомо, що жителі Криму залишають свої будинки після окупації півострова Росією.

У Львівську область на тимчасове проживання виїхали вже більше 1 тисячі кримчан.

Притулку в Польщі попросили 32 кримських татарина.

Крім того, за притулком в Польщі звернулися двоє жителів Севастополя, росіяни за національністю і громадяни України.

Вони заявили, що були змушені тікати з Криму через свої переконання.

Тим часом, Росія продовжує стягувати свої війська до українського кордону.

Крім того, Ліберально-демократична партія Росії в особі Володимира Жириновського запропонувала Польщі, Угорщині та Румунії розділитизахід і південний захід України між собою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
вася Показати IP 28 Березня 2014 18:29
це просто непотрібна провокація ХУТІНА І ЙОГО ПРИСЛУГИ \ РАБІВ ЗОМБОВАНИХ .\ бо всі в світі бачать хутінску брихню ... ВІД МЕРТВОГО ОСЛА ВУХА , А НЕ УКРАЇНУ.....
АСЯ Показати IP 28 Березня 2014 18:31
хутін гей..ть Г Е Й.. Т Ь
титушко Показати IP 28 Березня 2014 18:44
Мы потеряли Украину. И в этом виноват не Путин. В этом виноваты мы. Именно мы - украинцы с Полтавы, Черкасс, Киева, Хмельницкого, Житомира,Луцка, Чернигова со всей центральной Украины, позволили этим придуркам галычанам установить над всей Украиной свои нацистские порядки. Вспомните, как смеялись вместе с ними над анекдотами «маю час та натхнення, пиду попыляю москаля», мы закрывали глаза на коверкание ими украинского языка на все эти «шпытали», «нарази», «летовыща» и прочие «мапы» с «милициянтамы» и «катедрами»и газдами. Нам было безразлично установление в их городах и селах памятников тем, кто стрелял в спины нашим дедам в ВОВ. Потом они «невзначай» стали ставить на своих собраниях портреты Бандеры и Шухечива. А потом в открытую маршировать, вначале по своим, а потом уже и по нашим городам с флагами СС и фашисткими лозунгами. Мы сознательно закрывали на это глаза: «Ну что ж у них своя история, надо понимать...». Это мы пустили их в Киев. И Киев, КИЕВ! молча смотрел как приезжие галичане и студенты из Западной Украины маршируют с факелами в честь дня рождения Бандеры по Крещатику и эти марши становились все многочисленнее год от года.Они обос.али и разрушили весь центр Киева мы и тут молчали. Сейчас мы получаем ответку. За наше безразличие, за нашу трусость и за нашу глупость. Мы ПОТЕРЯЛИ УКРАИНУ. Она больше никогда не будет не только в прежних границах, поменялись люди. Чаша терпения у Юго-Востока переполнена. Украина оказалась для них злой мачехой, с усиками под носом и свастикой на рукаве
НЕЛУЧАНИН до титушко Показати IP 28 Березня 2014 19:49
коментар було видалено
Радио Вьетнам до НЕЛУЧАНИН Показати IP 28 Березня 2014 19:50
коментар було видалено
летючий бандерівець до титушко Показати IP 28 Березня 2014 21:33
В тебе не 'чаша терпения', а нічний горщик переповнений від містичних бандерівців. Полікуй енурьоз і все налагодиться
гпз28 до летючий бандерівець Показати IP 28 Березня 2014 21:48
ти походу застрял в «анальной стадии» развития, когда особое удовольствие связано с процессом дефекации.
летючий бандерівець до гпз28 Показати IP 28 Березня 2014 22:20
Ти випадково не проктолог, бо якось 'анально' мислиш,тоді твоя стадія розвитку ще не почалася. (погугли про енурьоз)
НЕЛУЧАНИН Показати IP 28 Березня 2014 19:50
коментар було видалено
Любомль Показати IP 28 Березня 2014 20:54
"Брєд рябої кобили" ))))
ася Показати IP 28 Березня 2014 21:07
Може секс меншинств а...
лучанин Показати IP 28 Березня 2014 21:20
Вірити кацапським змі - себе не поважати - брехня на брехні. Але путлеровськім дуполизам вона, як гівно для хробаків.
Верить до лучанин Показати IP 28 Березня 2014 22:16
Верить любым сми - себя не уважать... Все они принадлежат представителям одной нации, сами знаете какой... Сейчас перед ними стоит задача, чтобы мы, славяне, друг друга поубивали.... Что они успешно и осуществляют, стравливая нас между собой... А та же газета, в России и Украине, может принадлежать одному владельцу....
ДО ВН Показати IP 29 Березня 2014 10:49
ВН закрийте всі коментарі, бо в більшості це тролінг. В Росії є цілі групи які діють у інтернет просторі! Включіть мозг зараз іде інформаційна війна . На період це можливо зробити або удаляйте все що іде на користь російській стороні і веде до сипаратизму!
сИпаратист до ДО ВН Показати IP 29 Березня 2014 11:49
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus