USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Рівненщині - страйк і червоно-чорні стяги на адмінбудівлях

20 Лютого 2014 15:45
Сьогодні пі час сесії 52 присутніх депутати обласної ради Рівного, які становлять більшість, ухвалили звернення, в якому вимагають від Віктора Януковича негайно припинити силове придушення протестних акцій у Києві й областях.

«Президент Янукович перестав бути гарантом Конституції. Назвавши українців терористами, влада в такий спосіб оголосила війну власному народові», – констатують депутати Рівненщини.
На будівлях Рівненського міськвиконкому й обласної ради вивішені червоно-чорні прапори, - повідомляє Радіо Свобода.

Фракція Партії регіонів в обласній раді оголосила про припинення свого існування.
Депутати наголосили, що виражають спільні інтереси територіальних громад, і, спираючись на підтримку мешканців та керуючись законом «Про місцеве самоврядування», оголошують в області загальний страйк. Нині другий день триває страйк у Рівному.

Депутати звернулися до начальника обласної міліції Дмитра Лазарєва з вимогою забезпечити негайне повернення на Рівненщину міліціонерів і внутрішніх військ за місцем дислокації. Також вони закликали оперативне командування Збройних сил України «Північ» не залучати військовослужбовців до придушення народного протесту в Києві.

Своїм рішенням депутати тимчасово заборонили переміщення військової техніки територією області. Водночас облрада зобов’язала Державтоінспекцію забезпечити безперешкодне пересування цивільних транспортних засобів.

Президія Рівненської облради працює в режимі щоденних засідань для розгляду нагальних питань. Зараз депутати з’ясовують причину зупинення всіх пасажирських поїздів на станції Здолбунів, які прямували в київському напрямку.

Тим часом, на блокпостах, розташованих на автошляхах Варшава-Київ та Чоп-Київ, цілодобово чергують люди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мир Показати IP 20 Лютого 2014 15:51
от так би в кожній області, і хана янику та цій владі. Щиро вірю в перемогу України та її процвітання. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus