USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині депутати вимагають відставку Захарченка

18 Грудня 2013 11:02
Володимир-Волинська районна рада вимагає відставки Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

17 грудня 2013 року депутати Володимир-Волинської районної ради одностайно прийняли звернення щодо суспільно-політичної ситуації в Україні у якому вимагають дати правову оцінку діяльності уряду на чолі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим, а також відставки міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка за розгін та побиття учасників мирної акції протесту на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Зокрема, у тексті звернення йдеться: «У зв’язку з тим, що під час позачергової сесії 26 листопада 2013 року звернення з приводу зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС не було прийняте, окремі депутати просили поставити це питання першим у порядку денному сесії.

В ухваленому зверненні йдеться про те, що депутати Володимир-Волинської районної ради обурені діями Кабінету Міністрів України, який, проваливши євроінтеграційний курс, спровокував політичну кризу в Українській державі та призвів до неприпустимих для цивілізованого європейського суспільства кривавих подій.

«Висловлюємо глибоке обурення такими діями, що перейшли усі допустимі межі. Вважаємо, що після цього вже не йдеться про питання європейського вибору України. Йдеться про реальну загрозу громадянським правам людей на мирні зібрання, свободу слова та висловлювань в Україні, більше того – про існування незалежної національної Української держави загалом», - зазначається у зверненні.

Зі слів депутатів Володимир-Волинської районної ради, вони вимагають правової оцінки діяльності уряду на чолі з прем’єр-міністром Миколою Азаровим, а також відставки міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка за розгін та побиття учасників мирної акції протесту на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Від Генеральної Прокуратури України районні обранці вимагають належно розслідувати обставини жорстокого побиття учасників Євромайдану в Києві 30 листопада 2013 року, а також порушення прав українських громадян на мирні зібрання під час акції протесту в Києві у перші дні грудня 2013 року; притягнути до відповідальності посадових осіб, які віддавали злочинні накази та їх виконували. Від співробітників УМВС у Волинській області, інших силових структур – не допустити неправомірних дій стосовно учасників мирних протестних акцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
житель Володимира Показати IP 18 Грудня 2013 12:52
а що інших проблем в місті немає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus