USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині створили «Спілку ветеранів, учасників та інвалідів АТО»

6 Липня 2015 08:17
Міськрайонне громадське об’єднання«Спілка ветеранів, учасників та інвалідів АТО» створили у Володимирі-Волинському. Спілка має на меті захист прав бійців, які пройшли пекло війни.

Керівник спілки Юрій Степанюк зустрівся з секретарем міськради, заступником міського голови Олегом Свідерським та заступником начальника міськрайонного центру зайнятості Ярославом Матвійчуком.

«Спілка, яка нещодавно офіційно зареєстрована у юстиції, має на меті захист прав бійців, які пройшли пекло війни. Звертаються за найрізноманітнішою допомогою: від матеріального забезпечення до оформлення документів. Однією з найбільших проблем є працевлаштування», - розповів Юрій Степанюк.

Прокоментував дану ситуацію і заступник начальника центру зайнятості: «Виходом з ситуації буде оформлення допомоги по безробіттю. Це ж слід враховувати і той момент, що навіть будучи фізично здоровими, не кожен фронтовик психологічно готовий тут же приступити до роботи в мирному житті. Зараз серед клієнтів служби зайнятості – 90 АТО-вців. 12 з них уже пройшли навчання та отримали одноразову допомогу на провадження підприємницької діяльності, а це в межах 20 тисяч гривень на кожного. За період перебування на обліку безробітних чоловіки мають час підлікуватись, призвичаїтись до суспільних умов, визначитись з подальшими планами».

У ході зустрічі була підписана угода з центром зайнятості, про подальшу співпрацю. Незабаром спілка організує семінар для учасників АТО, в ході якого демобілізовані бійці дізнаються про умови та можливості працевлаштування.

Що ж стосується роботи спілки, то міська рада надала для неї офісне приміщення за символічну плату – 1 гривня на рік. Передбачать у місцевому бюджеті і видатки на статутну діяльність організації. Про це зазначив секретар міської ради Олег Свідерський.

Кожен, хто причетний до участі в АТО, може звертатись за адресою: Володимир-Волинський, вулиця Ковельська, 29. Телефон: 3-87-80.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 6 Липня 2015 10:03
Мені волонтеру та пані Наталці Семенівнні можна записатися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus