USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На плівках Мельниченка – голос Кучми, – прокуратура

6 Квітня 2011 13:10
Фоноскопічна експертиза записів Мельниченка підтверджує, що на плівках легендарного майора голоси Леоніда Кучми, Юрія Кравченка, Володимира Литвина й Леоніда Деркача.
Про це заявив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін, – пише Gazeta.ua.
За словами чиновника, перед тим, як використовувати плівки Мельниченка в якості речового доказу, їх піддали додатковій експертизі.
«Більш якісні дослідження були проведені саме восени 2010 року. За висновком додаткових судово-фоноскопічних експертиз, голоси осіб, причетних до вбивства Георгія Гонгадзе, зафіксовані на плівках Мельниченка, належать Кучмі й Кравченку», – сказав Кузьмін.
«Ми підтвердили відсутність монтажу в тому числі. З цієї причини плівки були покладені в основу обвинувачення Кучми», – заявив він.
Розповів заступник генпрокурора і те, як установлювалася справжність голосу покійного екс-голови МВС Юрія Кравченка.
«Це слідча робота. Ось ми зараз із вами розмовляємо. А якийсь сержант Іванов із диктофоном сидить у шафі. Сержант Іванов же знає наші прізвища. Ми спілкуємося, називаємо один одного на ім'я. Ідентифікуємо себе самі. Плюс сержант у шафі теж це бачить і чує... Та ще й фоноскопічна експертиза ідентифікує наші голоси. Аналогія, сподіваюся, зрозуміла?» – сказав Кузьмін.
Він підтвердив, що на плівках зафіксовані голоси нинішнього спікера парламенту Володимира Литвина й екс-голови СБУ Леоніда Деркача саме в контексті обговорення журналіста Георгія Гонгадзе.
Кузьмін також зауважив, що ці люди будуть допитані з цього питання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus