USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині «тотально» перевірять оренду землі

2 Серпня 2011 18:13
З 1 серпня на Волині перевірятимуть справність плати за оренду землі – розпочнуть перевірки з Горохівського району.

Про це під час обласної селекторної наради у понеділок, 1 серпня, повідомив голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Основну увагу при перевірці звертатимуть на крупні аграрні підприємства Волині.

«Ми починаємо з Горохівського району, але ми тотально перевіримо всю область. Я би не хотів, щоби були кримінальні справи. Хто це діло запустив, поправляйте вже. Хоча б заднім числом. Кожен клаптик землі задокументований, оформлений і внесений в книги електронного погосподарського обліку», – звернувся він до голів сільських та селищних рад.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура встановила, що Волинська обласна державна адміністрація безпідставно вилучила з користування Міністерства оборони України та передала до земель запасу Володимир-Волинського району земельні ділянки загальною площею майже 1 329 гектарів.

Проте з такою прокурорською оцінкою Клімчук не погоджується.

«Я знаю, що ця земля пішла в рух. Це земля запасу… Цю тему буде перевірять і військова прокуратура. Вони чомусь не погоджуються з моїм розпорядженням поки що, хоча я думаю, що погодяться», – заявив губернатор.

«Але ваша задача, сільських голів, кожні 20, 30, 50 гектарів, які ви даєте в користування, мають бути документально оформлені. Це стосується і цих земель і інших земель запасу, які знаходяться у користуванні у аграріїв», – висловився високопосадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
марко Показати IP 3 Серпня 2011 16:48
землі запасу знаходяться в віданні районних адміністрацій, а не сільських голів. клімчук про це не знав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus