USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тисячі гектарів угідь на Волині використовуються без оформлення

16 Липня 2015 12:14
Без оформлення відповідних документів в області використовують земельні ділянки площею 25 тисяч гектарів, левова частка яких – земельні паї.

Про це йшлося під час розширеної наради з земельних питань у Волинській облдержадміністрації 16 липня.

Як повідомив начальник Головного управління Держземагентства у Волинській області Василь Василенко, 25 тисяч гектарів земельних ділянок в області використовуються без оформлення правовстановлюючих документів, з них понад 18 тисяч гектарів – земельні паї.

Так, у Ковельському районі налічується 18 тисяч гектарів таких ділянок (які використовуються, зокрема, ТзОВ «Зоря» та ТзОВ імені Лесі Українки ), у Луцькому – 5,52 тисячі гектарів.

Василенко наголосив, що процес оформлення цих ділянок є найпростішим, адже непотрібно здійснювати розробку проекту землеустрою та проходити процедуру реєстрації – достатньо звернутися в райдержадміністрацію і зареєструвати документи у сільраді (землі під пайовими частками не є об’єктами земельного кадастру).

В облдержадміністрації визнали це завданням збитків місцевим бюджетам, а відповідних посадовців закликали зробити «китайське попередження» тим, хто досі не оформив документи.

Заступник голови ОДА Сергій Кошарук зазначив, що виявили 25 тисяч гектарів земель без оформлення правовстановлюючих документів та ще 30 гектарів земельних ділянок, орендна плата з яких не відповідає мінімальним визначеним розмірам орендної плати. Левова частка – земельні паї, тож наразі ставлять питання про те, яким чином можна вплинути на це, окрім проведення співбесід з суб’єктами господарювання, сільськими та селищними головами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus