USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Обвинувальний акт Насірову можуть зачитувати 20 місяців, - Холодницький

27 Травня 2018 23:18
Обвинувальний акт колишньому главі Держфіскальної служби Роману Насірову можуть зачитувати у суді понад 20 місяців через його великий обсяг.

Про це в інтерв’ю програмі «Завтра» заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає «Українська правда».

«Справу спрямовано до суду. Сторона захисту має законне право і заявила відповідне клопотання — щоб їм було озвучено весь обвинувальний акт. Усі 774 сторінки, якщо не помиляюся», — сказав Холодницький.

З його слів, наразі засідання у справі Насірова відбуваються раз на місяць, і за можливості зачитування 30 сторінок за один раз — справа слухатиметься щонайменше 20 місяців.

«Тобто мине два роки — матимемо затягування процесу лише шляхом зачитування обвинувального акту», — заявив глава САП.

Водночас він підкреслив, що адвокати Насірова скористалися нормою кримінально-процесуального кодексу, і правоохоронні органи повинні її виконувати, «оскільки якщо порушимо цю норму, це може стати підставою для скасування вироку».

На останньому судовому засіданні 21 травня обвинувачений екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив про відвід прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова.

Нагадаємо, 28 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершила розслідування кримінального провадження стосовно Насірова.

Йому інкримінують зловживання владою або службовим становищем. Це пов'язано з рішеннями про розстрочення податкових боргів підприємствам, пов'язаним з народним депутатом Олександром Онищенком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus