USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Окружна комісія Луцька всю ніч була в оточенні Самооборони

28 Жовтня 2014 10:48
Доволі напружена ситуація склалася в Луцьку довкола діяльності окружної виборчої комісії №22. Затримка із доставкою протоколів з кількох ДВК та психологічний тиск на членів виборчої комісії зі сторони представників одного з кандидатів спричинилися до часткового блокування роботи ОВК.

Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Так, до окружної виборчої комісії №22, яка знаходиться в приміщенні Луцької міської ради, ввечері 27 жовтня приїхали активісти Самооборони Майдану Волині із шинами. З З їх слів, до ОВК вони прийшли боротися за свої права, зокрема, підтримати кандидата в депутати Ігоря Лапіна.

Затримка в роботі окружної виборчої комісії була викликана тим, що п’ять дільничних виборчих комісій довгий час не подавали в ОВК уточнені протоколи про підрахунок голосів. Деякі дільничні комісії відмовлялись привозити нові протоколи, мотивуючи це тим, що вони втомлені фізично і зібрати членів ДВК на засідання не є можливим.

На такі виборчі дільниці поїхали члени ОВК та представники кандидата І.Лапіна. В результаті вдалося переконати членів цих ДВК скласти уточнені протоколи. До 3 години ночі 28 жовтня протоколи про підрахунок голосів з усіх дільничних виборчих комісій були прийняті.

Після того, як прийняли документацію від останньої ДВК голова ОВК №22 Юлія Гринчук заявила, що безперервне засідання окружної комісії продовжується, але вона не може гарантувати кворум. Після цього юристи, які згідно з інформацією ОПОРИ представляють інтереси кандидата Ігоря Лапіна, заявили, що вони чекають на невідкладне складення протоколів про підсумки голосування в окрузі та хочуть отримати копії цих виборчих документів.

Оскільки була ймовірність того, що члени ОВК розійдуться по домівках для відпочинку, так і не склавши відповідні протоколи, активісти Самооборони заблокували вихід із приміщення. Понад 50 осіб стали перед входом до ОВК та не дозволяли нікому відкривати двері. Свої дії вони мотивували тим, що хочуть забезпечити кворум на засіданні комісії. Однак разом з членами комісії, вони не випускали й міжнародних спостерігачів від ОБСЄ та правоохоронців. Лише після кількох хвилин суперечок двері в приміщення відчинили та міжнародні спостерігачі й міліціонери змогли вийти на вулицю крізь щільний натовп.
ЧИ ЗАКОННО ПЕРЕБУВАЛИ ЮРИСТИ В ПРИМІЩЕННІ ОВК

Юристи кандидата Лапіна, які лишились в ОВК почали говорити комісії, що вона порушує закон і не має права розходитись без складення протоколів про підсумки голосування. Члени ОВК запевняли, що для підготовки їхнього протоколу треба певний час, так як дані обробляються ЦВК. Тому голова ОВК повідомила присутніх, що комісія і далі працює в режимі засідання, але існує загроза відсутності кворуму. Тому всіх членів комісії будуть старатися зібрати зранку.

Зазначимо, що коли журналіст видання «Точка ОПОРИ» почав знімати цю ситуацію на відео, зокрема цих юристів, то один з них почав уникати камери та повертався до об’єктива спиною. Коли представник ОПОРИ попросив його представитись, той просто не відповів. Згодом виявилось, що ці особи не мали належних підстав для участі у засіданні ОВК, адже секретарю ОВК вони пред’явили нотаріально завірену довіреність від кандидата І.Лапіна. А згідно із законом такого роду документи не дають права брати участь у засіданнях виборчих комісій.

На тлі всіх цих подій виникла реальна загроза перешкоджанню роботи ОВК. Проблемою було ще те, що приміщення ОВК розташоване на першому поверсі, а комп’ютер, через який здійснювався зв'язок із сервером знаходився безпосередньо біля вікна. В цій напруженій ситуації оператор ОВК повідомив ЦВК про нештатну ситуацію і та відімкнула канал зв’язку із сервером робота ОВК була зупинена остаточно. Оскільки протоколи про підсумки голосування фізично ОВК не виготовляються, вони формуються системою «Вибори» в автоматичному режимі, то відповідно була зупинена й робота зі встановлення підсумків голосування в окрузі.

Далі конфлікт лише набирав резонансу. Активісти Самооборони стояли перед дверима та своєю фізичною присутністю ускладнювали вхід та вихід з ОВК. Був навіть випадок коли членів ОВК не випускали на вулицю покурити та подихати свіжим повітрям. Крім того, активісти Самооборони перешкоджали вільному відвіданню ОВК й спостерігачу Громадянської мережі «ОПОРА». Щоправда, після словесної дискусії інцидент було вичерпано.

Правоохоронці, які перебували на місці, намагалися шляхом переговорів врегулювати ситуацію для того, щоб не допустити ескалації конфлікту, але вмовити активістів не блокувати приміщення ОВК їм не вдавалось.

Таким чином, за станом на 5-ту годину ранку робота комісії була паралізована: члени ОВК не могли покинути приміщення комісії, але й протоколи не могли виготовити, через відсутність зв’язку з сервером ЦВК.

Лише після особистого втручання начальника Луцького міськвідділку МВС України Ігоря Муковоза, який переговорив із керівниками Самооборони та представниками кандидата в депутати І.Лапіна, активісти, які блокували приміщення ОВК, розійшлися.

Це дало можливість спостерігачам ОПОРИ звертатися до ОВК з пропозицією відновити роботу серверної та розпочати виготовлення протоколів про підсумок голосування, що саме окружна комісія і розпочала робити. Таким чином роботу ОВК № 22 було відновлено.

До слова, згідно з оперативними даними з веб-сайту ЦВК за результатами опрацювання 100% протоколів ДВК перемогу здобув кандидат в депутати, член Самооборони Майдану Волині Ігор Лапін. Він на 28 голосів обігнав свою конкурентку, кандидатку Ірину Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
аяяй Показати IP 28 Жовтня 2014 11:02
щось не віриться що Лапін переміг
Корінний лучанин до аяяй Показати IP 28 Жовтня 2014 11:24
Та видно, що боротьба була за голоси напруженою! Але Ви як думаєте, якби хлопці там не стояли( вони не дебоширили!) то який був би результат . неважко здогадатись. 28 голосів, це ТЬФУ і їх могли підтасувати так, що комар носа не підточить!!! І на чию користь це було б? Одначе не вдалось. Я не буду тут коментувати вибір лучан, що то є!
Правильний Показати IP 28 Жовтня 2014 11:05
Ця самооборона вже забагато на себе бере, начистити таким морди добряче, знайшлись "вояки" обісцяні !!! Справжні командири ніколи не покинуть на призволяще своїх хлопців...тільки щоб припхнути свою дупу в тепле місце, прикриваючись тим вони ніби там "воювали" на сході....Плюс, звідки у них стільки грошей на агітацію??? Мабуть ті гроші що збирали вони на АТО??? Бо агітація за лапіна була на кожному кроці...Цікаво так виходить...До зустрічі на НОВОМУ МАЙДАНІ !!!
777 Показати IP 28 Жовтня 2014 11:16
у нас не проконтролюй, то за тебе відразу це зроблять.
лох Показати IP 28 Жовтня 2014 11:22
Спасибі, ВоНо, за опис технології захисту результатів від фальсифікацій. Це найкраще, що ви зробили за весь час кампанії.
Ого Показати IP 28 Жовтня 2014 11:22
Переміг то й переміг. Не в цьому свято. Головне, щоб в Раді працював як належить: пресував корупціонерів, українофобів, ЩОБ першим проголосував за зняття депутатської недоторканності, за позбавлення нардепів будь-яких пільг. Щоб не додав до своїх статків. А коли захворіє, то щоб приїхав лікуватись в Ковель. Ну й найважливіше - щоб зробив все, аби ніколи в Україні не було суддів-Саш-доларів
Анонім до Ого Показати IP 28 Жовтня 2014 11:29
Він же не Павлик Морозов, щоб проти батька-долара йти!
Ну Показати IP 28 Жовтня 2014 11:26
ВН, нарешті дайте в заголовку "По Луцьку переміг Лапін, на жаль". Всеодно Палиця вас далі не фінансуватиме. Що вже втрачати?! Господи!
Господи) до Ну Показати IP 28 Жовтня 2014 11:31
яке ж ти тупе )
ну до Господи) Показати IP 28 Жовтня 2014 14:09
А ти по чому оцінюєш? Я вмію це робити по очах. Вишли фотку.
Андрій до Ну Показати IP 28 Жовтня 2014 11:39
коментар було видалено
поліщук Показати IP 28 Жовтня 2014 11:52
Чорний піар - це тоже піар. )) І Лапін може подякувати штаб Палиці і колектив ВН за опубліковану статтю про нього, пару днів назад. Наприклад, після цієї публікації, як мінімум за нього добались два голоса з моєї сім'ї. До цього, ми навіть не планували за нього голосувати.
Анонім до поліщук Показати IP 28 Жовтня 2014 11:55
А для тебе чим гидотніше кандидат тим краще? Лапіна вибирало лайно!!!!!!!!!!!!!!
знайко до Анонім Показати IP 28 Жовтня 2014 12:45
І цього лайна у Луцьку все більше і більше, досить почитати політичні опуси на Борді!!!:)
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 12:31
А я думаю, що Лапін нечесно переміг, бо чинив тиск. Також на дільницях ошивалися люди в камуфляжах, що теж вважаю тиском на виборців. Заходять, бачать лапінціі з боязні голосували. Та й зараз цирк з тиском на окружні комісію. Це законно?
люда Показати IP 28 Жовтня 2014 12:38
шкода що Констатевич не пройшла. Фонд Палиці відповідно пропрацює ще 1 рік і Палиця його закриває(((( От через рік побачити що Лапін буде робити для Луцька, яку допомогу, фінансування і т.д.... Тільки нажаль буде уже пізно!!!!
Анастасія до люда Показати IP 28 Жовтня 2014 13:21
В нас не цінуюють люди того ,що зробили для них.А от так просто опустити людину,дурними коментарями -ми можемо...Народ реально подивіться правді в очі-Скільки мед.обладнання закуплено,скільки дітей безкоштовно оздоровлено і багато іншого(РЕАЛЬНО) без обіцянок.І яка вам різниця -Констанкевич представляє фонд,а Ігор Петрович його фінансує-от і вся математика.Оцінюйте вчинки , дііі і відсоток людей,яким реально Фонд допоміг.Прикро!!! От побачите, скільки зробить Лапін для міста,будучи депутатом Верховноі Ради.???Судячи з цирку,який він організував ввечері беруть великі сумніви...
Корінний лучанин до Анастасія Показати IP 28 Жовтня 2014 18:26
От же ж радянська влада привчила людей і ,очевидно Вас до дармовщини! За людей все вирішувала тоді партія. Партія керує, партія забезпечує, а зараз олігарх ( за вкрадені у держави кошти та майно) керує та забезпечує подачками людей в обмін на постійний дерибан та присутність у владі через своїх ставлеників. НАГАДУЮ ВАМ ЩЕ РАЗ, ЩО УКРАЇНА ЧЕРЕЗ ТАКІ СХЕМИ Є НАЙБІЛЬШ КОРУМПОВАНОЮ ДЕРЖАВОЮ ЄВРОПИ! Це вже доведено! Тільки до Вас це не доходить. Коли вже зрозумієте,що ВЛАДА та виборча система у нас потребує змін . Ну молодь, та конкретно розібралась що до чого. Їм же далі жити! ВИБОРИ ПОВИННІ БУТИ ЧЕСНИМИ ТА ПРОЗОРИМИ !!!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 22:09
ВЛАДА НЕ ДБАЄ ЗА ЛЮДЕЙ _ це факт...
хаха Показати IP 28 Жовтня 2014 12:44
Ірина ананасівна без бабла палиці - нуль, дно. Сама вона без його фонду нічого не зробила б і не зробить, все це штучний піар, щоб наівні лучани пропхнули її в раду, така собі гречка-модерн.
таке от до хаха Показати IP 28 Жовтня 2014 12:46
А ви хоч з баблом хоч без нього повний НУЛЬ!!! Стрибайте далі...
колишній лучанин до таке от Показати IP 28 Жовтня 2014 14:26
За великі гроші за Констанкевич працювала дуже слабка команда. Гуманітарники (не плутати з гуманітаріями, тобто ті, що працюють за гуманітарну допомогу) перегнули палку (знаю, що правильно - палицю, але тоді доведеться пояснювати, чому з малої літери). Кампанія вийшла агресивна, нав'язлива і примітивно нудна. Особливо допекли мантри красива, розумна, господиня, мати. Якщо обирати за такими критеріями, то до ВР треба обрати пів Луцька. А на ВН писали одні й ті ж і про одне й те ж. Словом периферійне виконання дорого коштує.Можна було найняти й професіоналів. Було б дешевше.
Анонім до колишній лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 15:54
100% Непрофесійна команда штабу.Добрих справ багато-а піар компанія слабенька-не масштабна.Треба було брати професіоналів,як Садовий.
сайт цвк Показати IP 28 Жовтня 2014 12:45
які 28 голосів. невже важко на сайт зайти Констанкевич Ірина Мирославівна , самовисування 28.67 388 Лапін Ігор Олександрович , Політична партія "НАРОДНИЙ ФРОНТ" 23.87 323
сайт цвк Показати IP 28 Жовтня 2014 12:47
мене глючить )
доброзичливий Показати IP 28 Жовтня 2014 13:58
Коли вже ті сц..куни в масках чоловіками стануть...
Коментатор Показати IP 28 Жовтня 2014 14:07
Гарне гасло Лапіна у Фейсбуці: "Не всеремось!" Це найкраще характеризує нашого посланця у Верховну Раду! Головне Ігоре: "Не вс..сь!"
де вже краще до Коментатор Показати IP 28 Жовтня 2014 14:29
Я побажав би взяти цей вислів як гасло кожному, кого оберуть до ВР. Бо, на жаль, трапляється навпаки.
Анонім до де вже краще Показати IP 28 Жовтня 2014 15:56
Влучно!!!Господи,куди ми котимось???
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 16:20
а хто така самооборона? на даний час кучка гопоти безголової!!!!! цирк який вони влаштували це позор!!!! хлопці завязуйте бо скоро люди вас винесуть ви вже стали справді як ту самі бандити 2 рокм назад. а якби ляпін не переміг ви б міськ раду палили?!?!! і ради кого ради людини яка не вміє достойно програвати, який залишив бійців і втік заради вискочки?! фу позорище!!!!!!
Анонім до Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 16:35
якби програли то давили і Гринчук ,і Констанкевич і т.д .Підпалили б міську раду і прилеглі до неї будівлі...Шин би не вистачило.
Лучанин до Анонім Показати IP 28 Жовтня 2014 16:47
ну так а нашо глосувати за таке лайно ????
Анонім до Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 17:05
100%
лучанка Показати IP 28 Жовтня 2014 20:52
Це жах і після цього будуть говорити,що вибори пройшли чесно і прозоро?!
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2014 21:18
оце чмо вибрав луцк.Яке два слова до кучі звязати не може.Цирк з такіми депутатами.з таким вихованням ми зайдем в ж.... у а не в европу
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2014 21:27
а ту самооборону (зброд,шайка ..разом з тим клоуном в окулярах) до кіборгів щоб там Достойним мужикам їсти варили(.сцикуни) Протів жінок герої,більш ні на що вони не здібні
доброзичливий Показати IP 28 Жовтня 2014 22:14
Якщо такі патріоти, то чому тут відсиджуються? Ще тільки пенсіонерів побити тільки честі і лишається. Гопніки.
аяяй Показати IP 28 Жовтня 2014 22:29
Вы посмотрите кого выбрали в районах области, все те же. олигархи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus