USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Отруєння Скрипаля: хто видав екс-розвідника РФ як подвійного агента

13 Березня 2018 07:00
Сергія Скрипаля, колишнього російського розвідника та агента MI-6, отруєного минулого тижня у Солсбері, викрив іспанський шпигун, засуджений на 12 років в'язниці за передачу секретної інформації для Кремля.

Про це повідомляє The Times, передає 24 канал.

Джерела у британській розвідці підтвердили для видання, що Скрипаля як подвійного агента видав 52-річний Роберто Флорес Гарсія, шпигун, який працював на Центр національної розвідки (ЦНР) – іспанське розвідувальне агентство.

Саме він дізнався про співпрацю російського агента в Іспанії з MI-6 та іспанською розвідкою, і повідомив цю інформацію, заповнивши контактну форму в російському посольстві в Мадриді, зазначається у статті.

Гарсія запропонував низку секретних даних Петру Мельникову, який працював в посольстві з 2000 по 2003 роки, згідно з документами суду у справі про державну зраду, – уточнює британська газета.

Іспанський шпигун погодився "зливати" інформацію Росії в обмін на 200 тисяч доларів.

Флорес був визнаний винним в державній зраді і засуджений до тюремного ув'язнення на 12 років, що стало першим випадком такого роду відтоді, як Іспанія знову стала демократичною країною у кінці 1970-х, зауважують журналісти.

Щодо Скрипаля, то колишній російський розвідник був завербований MI-6, коли перебував у Мадриді в якості офіцера ГРУ в середині 1990-х.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus