USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Парламент Криму призначив референдум щодо статусу Автономії

27 Лютого 2014 17:36
Парламент Криму призначив референдум про розширення повноважень автономії на 25 травня.

Крім того іншим рішенням він відправа у відставку уряд автономії, передає «Інтерфакс-Україна».

До слова, згідно з інформацією ЦВК, у законі про всеукраїнський референдум зазначено, що закон про місцеві референдуми втратив чинність, - повідомляє "УНІАН".

Юридичної бази для проведення референдуму у Криму немає, заявив у коментарі УНІАН член Центральної виборчої комісії Юрій Донченко.

З його слів, у законі про всеукраїнський референдум, в його прикінцевих і перехідних положеннях, визначено, що втратив чинність закон про місцеві референдуми.

“Новий закон Верховна Рада ще не розробила. До нас звертались уже неодноразово. Наприклад Українка (Обухівський район Київської області – УНІАН) хотіла провести референдум по відкликанню мера, інші ради хотіли так депутатів відкликати тощо. Тобто є протириччя. У законі про депутатів місцевих рад є питання стосовно їхнього відкликання через референдум, а самого механізму референдуму немає. Тому це вводить в оману деяких людей, які, спираючись на закон про депутатів місцевих рад, не бачать того, що у нас немає закону про місцевий референдум. Він декілька раз виносився на ВР. З півроку тому була така спроба розглянути його, але, крім спроби, далі діло не йде. Постійно він доопрацьовується, але то справи депутатів. А от, якщо сьогодні казати, чи юридична база є чи немає для проведення референдуму в Криму, можна однозначно казати, що немає такої бази. Закон України стосовно проведення місцевих референдумів відсутній”, - пояснив Донченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Володимир Показати IP 27 Лютого 2014 17:58
Сепаратистським діям в Криму сприяє нетерпимість депутатів від "Свободи" до російської мови, хоча в ст. 10 Конституції визначено сприяння розвитку російської мови в Україні. Навіть сьогодні при виступі О.Єфремова в парламенті йому заважали говорити "патрійоти", які готові розвалити державу через свою ненависть до "москалів".
Я Показати IP 27 Лютого 2014 18:14
В Конституцію вже давно потрібно ввести статтю про сприяння розвитку української мови, а то вже так досприялися, згідно 10 ст. Конституції, що бидло в погонах, яке отримує державну зарплату в державі Україна спокійнісінько називає українську мову телячою, а ще величезна кількість бидла, яке проживає на території держави Україна, вважає українську мову "языком рагулей, селюков, фашистов и бандер". Це нормально? потрібно в черговий раз "піднятись, обтруситись і далі йти" ніби нічого не сталось, так?
Ты до Я Показати IP 27 Лютого 2014 18:20
Никогда бы такого не было , если бы это не раздували политики... Только двуязычие спасет Украину... Если еще не поздно...
Я Показати IP 27 Лютого 2014 18:31
Ні такого б ніколи не було, якби люди мали розум, виховання, культуру. "Двуязичие" в Україні було завжди, але якесь дивене двуязичие - ті хто розмовляють по українськи, як правило володіють і російською, а от "русскоязичноє" чомусь здебільшого " собі дозволяє "я телячьего языка не понимаю".
Леся Показати IP 27 Лютого 2014 18:58
Ми розуміємо один одного хоча б говорили на мигах,то наші керівники не розуміють що янукович,захарченко,пшонка повинні зайняти належне їм місце, а не подорожувати!Тоді ніхто не буде захвачувати Крим і інші посадовці будуть поступати по-совісті. Хай злочинці відповідають за свої діяння!Закон один для всіх!
висновок Показати IP 27 Лютого 2014 21:17
Председатель Верховной Рады, исполняющий обязанности Президента Украины Александр Турчинов поручил создать Рабочую группу для "срочной подготовки нового Закона "О языке". Как передает корреспондент, об этом Турчинов сказал во время встречи с представителями Инициативной группы "Первое декабря". По его словам, такой законопроект должен быть разработан срочно, "учитывая те спекуляции, которые происходят сегодня вокруг этого вопроса". Он поручил профильному комитету создать общую с языковедами, филологами и специалистами по социальным вопросам Рабочую группу для подготовки соответствующего закона. "Новый Закону "О языке", который необходимо разработать срочно, в отличие от предыдущего, будет полностью сбалансированным", - сказал Турчинов. _______________________________________________ Питається у задачі: а навіщо це сколихнув Тягнибок?! От у кого розуму немає і не було!:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus