USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Парламентські вибори в Угорщині: рекордна явка та черги на дільницях

8 Квітня 2018 22:31
У неділю, 8 квітня, в Угорщині обирають представників до парламенту країни.

У виборах беруть участь шість партій: партія прем’єр-міністра країни Віктора Орбана "Фідес", партія "Йоббік", Угорська соціалістична партія, "Політика може бути іншою", "Разом", партія "Демократична коаліція".

Ділянки для голосування почали свою роботу о 06:00 за місцевим часом і тривало до 19 години вечора.

Станом на 13 годину за місцевим часом 42,3% угорців (близько 3,33 млн осіб) вже проголосували на парламентських виборах. Про це повідомляє Європейська правда.

Видання порівнює явку станом на 13 годину нинішніх та попередніх виборів. Зокрема, досі явка вище 40% у цей час було зафіксовано ще у 2002 році (40,2%). Тоді як на минулих парламентських виборах 2014 року явка станом на 13 годину склала 34,3%.

Згідно з останніми соціологічними опитуванями, правляча партія "Фідес" може не лише отримати зберегти парламентську більшість, а й навіть 2/3 депутатських місць. Для цього останніми тижнями уряд та правляча партія провела компанію по залякуванню громадян, доводячи, що у випадку зміни влади Угорщину наповнять нелегальні мігранти.

Як повідомляє видання з посиланням на Magyar Nemzet, на парламентських виборах в Угорщині о 19 годині (20 година за Києвом) мало завершитися голосування, але фактично біля дільниць залишаються чималі черги.

Центральна виборча комісія пояснила, що проголосувати мають всі, хто встиг стати в чергу до 19 години. Така процедура передбачена законом і застосовувалася раніше. При чому право проголосувати дадуть не лише тим, хто зайшов в середину дільниці, а й тим, хто наразі стоїть на вулиці та задекларує, що став у чергу раніше ніж 19:00.
Одна з черг до дільниці

Великі черги були помітні перед багатьма дільницями в Будапешті. Зокрема, очікується, що дільниці на вулиці Бочкаі та вулиці Кертес працюватимуть на 3 години довше, ніж це передбачено, тобто закриються близько 10 вечора за місцевим часом.

Видання наводить відео довжини черги на Бочкаі вже після закриття дільниці.

Щоби не вплинути на результати голосування, до цього часу ЦВК не оприлюднюватиме попередні результати підрахунку голосів.

Попередні парламентські вибори відбулися в Угорщині у квітні 2014 року. Перемогу на них здобула партія прем’єр-міністра країни Віктора Орбана "Фідес", яка отримала 133 місць зі 199.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus