USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Політтехнолог – про долю Ахметова та плани Коломойського

26 Травня 2014 08:00
Напередодні дня виборів політтехнолог Андрій Золотарьов мав розмову з виданням «Главком», у якій згадав зокрема про подальшу долю власника компанії СКМ Ріната Ахметова та стратегічні кроки і плани голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

На думку політтехнолога, Ахметов опинився під потрійним пресом - Москви, Брюсселя, Вашингтона і занадто довго вибирав. «Той же Коломойський зорієнтувався дуже швидко - він зрозумів, що допомоги від держави чекати не варто і почав формувати приватну армію. І взагалі вчинив парадоксально - на відміну від Фірташа, який вирішив рятуватися у Відні і потрапив в досить некомфортну зону. Коломойський же зробив правильні висновки з досвіду 2005-го року і замість того, щоб ховатися в Швейцарії, проявив ініціативу. Він взяв під особистий контроль ключовий регіон країни, потіснив в ньому Ахметова і активно провадить свою політику не тільки на Дніпропетровщині, а й у всій країні», - каже Золотарьов.

«Вийти без втрат з цієї ситуації Ахметов вже не може. Час, коли він був здатен вирішити ситуацію легким рухом руки, минув. Сьогодні він біжить темним тунелем гнаний обставинами, а в кінці цього тунелю його чекає усміхнений Коломойський з візиткою Яроша в руці. Схоже, одним «великим олігархом » стало менше», - продовжує політтехнолог.

Взагалі, стверджує він, Коломойський зараз - фігура вагоміша, ніж кожен з лідерів президентських рейтингів. З цих позицій, мовляв, він і буде домовлятися (а то і диктувати умови) з переможцем. «Є підстави стверджувати, що бурхлива діяльність Коломойського спрямована на те саме, на що спрямовані дії донецьких і луганських сепаратистів - на формування практично непідконтрольного Києву анклаву в складі України. При цьому, на відміну від Ахметова, Коломойський має реальні підстави стверджувати, що контрольовані ним регіони «годують Україну».
Якщо Донецька та Луганська області є дотаційними, то Дніпропетровська - аж ніяк. Розширення повноважень регіонів, яке практично неминуче, об'єктивно стане рішенням не на користь Донбасу, а на користь Дніпропетровська. Більш того, Коломойський успішно «продає» свою нинішню «патріотичну» позицію, що сприяє високому рівню суспільної підтримки його діяльності . Як наслідок, проект « Новоросія » справді реалізується. Тільки не в інтересах Росії, а в інтересах Коломойського», - переконує Золотарьов.

Олігарх, мовляв, вже фактично сформував особисті збройні сили і провадить війну за розширення підконтрольній території шляхом встановлення контролю над районами Донецької області, проведення «референдуму» про приєднання сусідніх регіонів до Дніпропетровської області. Частково, каже політтехнолог, вже існує фінансова система «Новоросії», яка в умовах федералізації буде остаточно оформлена на базі «Привату».

«Всупереч ембарго Києва, «Південмаш » отримав «зелене світло» від губернатора на співпрацю з Росією - от і самостійна зовнішня політика. Київська влада фактично приречена на підтримку Коломойського, так як ресурсів для встановлення контролю над півднем країни не мають. На такий же підхід розраховує і Ахметов», - резюмує Андрій Золотарьов.
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 26 Травня 2014 08:40
Коломойський і Палиця молодці ! Такі люди як вони повині кирувати країною!
Анонім до 123 Показати IP 26 Травня 2014 09:34
"Кирувати" країною має народ. Коли вже зникне та рабська свідомість?
321 Показати IP 26 Травня 2014 08:48
Україна - без олігархату!!!
мв Показати IP 26 Травня 2014 09:36
правильно Путін зробив з Березовським...нафіг з пляжа тих олігархів... вони від жиру як не війну то мафію фінансують...
Українець до мв Показати IP 26 Травня 2014 15:23
Твій Путін ху**о
keu Показати IP 26 Травня 2014 12:27
Коломийський і Палиця це знають що хочуть,знають як це зробити .а саме головне не йдуть поголовах народу ,а діляться з народом ,за це хвала і пошана їм.МОЛОДЦІ .Ахметов зажався за жлобився ось і має.
Тетяна Показати IP 27 Травня 2014 16:10
Дожилися!Із олігарха -мільярдера,кровососа України ,глитая Коломойського, ліплять образ національного визволителя та захисника !.Антиолігархічні гасла Майдану вже не потрібні і про них забуто? Яка ж коротка пам"ять в українських=патріотів=.!Як легко ними можна маніпулювати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus