USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Порошенко пояснив, чому Україну не чекають в НАТО

6 Вересня 2015 09:39
Україна може стати членом НАТО, коли проведе в державі реформи та сама попроситься в Північно-Атлантичний альянс. Про це в інтерв'ю журналістці "Голосу Америки" Мирославі Ґонґадзе сказав президент України Петро Порошенко, - інформує ТСН.

"Ми не просимо дозволу на реформи в моїй країні. Відповідати критеріям НАТО, те ж саме, що відповідати критеріям членству в ЄС. Вони збігаються на 98%. НАТО – найефективніший механізм безпеки в світі після Ради безпеки ООН. І чи буде зараз членство в НАТО проголосовано, щоб запросити Україну? Ні. І ми повністю це розуміємо. Питання попросту було б провокаційним. Україна просила членства? Ні. Однак головна зміна у нас тут (вказує на голову) і це розуміння українських взаємин.

Вперше в нашій історії більше 50% українців підтримує членство в НАТО. Дуже просто. І я, як президент України, можу прийняти рішення про проведення референдуму про членство в НАТО. Однак ви питаєте про позицію наших міжнародних партнерів, але я не можу дати вам цю інформацію. У ході Бухарестського саміту НАТО було заявлено, що "двері в НАТО для України закриті. Просимо, не стукайте в ці двері. Реформуйте свою країну. Побудуйте мир в Україні разом з міжнародними партнерами. І все буде добре", – сказав Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 6 Вересня 2015 09:52
А де чекають?
СБУ Показати IP 6 Вересня 2015 10:36
Може УКРАЇНУ і прийняли б в НАТО, звичайно якби нею керувала українська влада, а не корупціонери "МОРЖІ".
111 до СБУ Показати IP 6 Вересня 2015 11:51
Может и найдутся когда-нибудь достойные и честные люди,подобные ,Шелесту или или Щербицкому,которые вытащат Украину с той ямы,в которую вогнало ее поколение последних правителей.И будут бороться за процветание народа,а не за собственные кубышки.
Анонім Показати IP 6 Вересня 2015 13:42
Пане не шановний президенте скажіть краще чесно скількі сьогодні наших бійців загинуло із за ваших крисячих договорів.Чому новини мовчать,що сьогодні вщент розгромлений бувлокпост Айдара і 93 бригади.Горіти тобі в пеклі барига брехлива.
Петро Чебухара Показати IP 6 Вересня 2015 18:07
А я знаю чому не беруть.Тому що наш президент не мужик,а ввсесвітнє посміховище і ганчірник..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus