USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко пообіцяв лідерам ЄС відмінити заборону на експорт лісу-кругляка

24 Листопада 2016 20:57
Петро Порошенко під час саміту Україна-ЄС в Брюсселі повідомив, що має намір ініціювати скасування мораторію на експорт необробленої деревини, що відкриє шлях для третього траншу макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 600 мільйонів євро, заявляє президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, - повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо сьогодні Інформаційне агенство Волинські Новини розповідало про головні підсумки самміту Україна - ЄС, під час якого Порошенко отримав чергове ритуальне запевнення про візову лібералізацію «до кінця року».

"Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це було наша умова. Як я розумію, це буде зроблено протягом наступних декількох тижнів, що дасть нам можливість надати наступний транш на 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги з нашого боку", - сказав Юнкер на спільній прес-конференції з президентом Європейської Дональдом Туском і президентом України Петром Порошенком.

Як повідомлялося, Верховна Рада 9 квітня 2015 року прийняла закон, яким на 10 років заборонила експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді (лісу-кругляка), при цьому заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) була введена з 1 листопада 2015 року, а деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

17 травня 2016 року заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - продавці України Наталія Микольська повідомила, що Україні необхідно якомога швидше врегулювати питання торгівлі необробленою деревиною, так як введена заборона на її експорт перешкоджає отриманню країною другого і третього траншу макрофінансової допомоги ЄС сумарним обсягом 1,2 мільярда євро.

15 листопада того ж року заступник керівника парламентського комітету з питань євроінтеграції (фракція БПП) Марія Іонова повідомила, що на виконання зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, уряд України готує проект закону про експорт лісу-кругляка. "Найближчим часом законопроект буде зареєстрований у Верховній Раді. Ми просимо оперативно допрацювати документ у контексті зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та відповідності економічним інтересам України", - додала депутат.

17 листопада глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що Кабінет міністрів України направив до Європейської комісії свої пропозиції щодо врегулювання питання заборони на експорт лісу-кругляка.

"Дійсно, вже є пропозиції. Зараз ці пропозиції спрямовані в Європейську Комісію і розглядаються. Це складне питання, і ми разом працюємо з українськими партнерами над пошуком вирішення цього питання", - сказав він, відповідаючи на питання про шляхи вирішення питання заборони на експорт деревини.

"Зараз два невирішених питання, перше - це скасування заборони на експорт лісу, і друге - це відновлення виплат соціальної допомоги внутрішнім переселенцям. І, на мою думку, ці два питання можна вирішити досить оперативно", - зазначив Мінгареллі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Богдан Показати IP 24 Листопада 2016 21:03
С...а най прїдеться по лисих карпатських горах
нелучанин Показати IP 24 Листопада 2016 21:55
ага, і заодно дозволити вивозити чорнозем. та падла що хочеш продасть лиш би при владі залишитись
Активіст Показати IP 24 Листопада 2016 22:01
Залишилась тільки ЗЕМЛЯ!!!!! Що ж ти робиш, Петро? Яка мати тебе народила?
Ден лучанин до Активіст Показати IP 24 Листопада 2016 22:28
Скоро і землі не стане згадаємо Швченка ще "На панщині пшеницю жала..."
Ден лучанин Показати IP 24 Листопада 2016 22:20
А можна ще й миротворців в чорних формах запросити щоб на перехрестях аусвайси перепитували проходили вже. Сподіваюсь історики у майбутньому назвуть те що зараз робиться геноцидом українського народу з боку української ж влади
лісники Показати IP 24 Листопада 2016 22:40
ура
тінь Показати IP 24 Листопада 2016 23:37
петя- ду-ра-чьок-бу-ра-ті-но. ліс-ни-ки- зло-дії при за-ко-ні. негід-ни-ки з од-но-го гни-ло-го се-ре-до-вища!!!
йцукен Показати IP 25 Листопада 2016 08:15
Поросенко кіздуй нафік
Укроп Показати IP 25 Листопада 2016 08:36
Свої срані шоколадки можеш їм в п*п* пропонувати, а Україна не твоя власність, зажерлося падло вже зовсім!
Анонім Показати IP 25 Листопада 2016 10:01
цю новину без мата коментувати не можливо, хай петя поверне євро по 10 грн - при такому курсі у нас більше шансів поїхати в Європу, а візи ми вже собі оформимо; якщо скасують мараторій, то чим порох краще яника ?!
Коля Показати IP 25 Листопада 2016 10:02
Вивозять незаконно, а будуть масово вивозити законно. Знищувати наші ліси, знищувати екологію, а ліси- це наше багатство, чисте повітря,
Анонім Показати IP 25 Листопада 2016 11:05
"жити по-новому" - по-порошенковому : Україна - сировинний придаток Євросоюзу
Сераховичі Показати IP 25 Листопада 2016 15:32
Наша влада згідна продати навіть рідну матір! Дивно.-а скандінави .прибалти .поляки-в них також є ліси?чи вони просто думають і роблять все по державницьки.
свідомий Показати IP 25 Листопада 2016 16:17
Гейропейці вчергове шантажують Федорович в свій час їх зразу розкусив а пропонований безвіз це черговий зашморг Україні механізм маніпуляції її владою бо тільки нам європейці придумують "механізм припинення" цього безвізу уявіть ситуацію коли влада не згідна на якусь явно невігідну для держави пропозицію ЄС (а вони в переважній більшості всі нам не вигідні) тоді європейці мають гарний механізм шантажу вони скажуть нашому президенту чи премєру ми завтра оголошуємо припинення безвізу і скажемо що ти у цьому винен і цей президент відразу стане дуже слухняним бо інакше його просто порве наш народ який вірить тільки популістам і ніколи не буде розбиратися що нам вигідно а що ні. Щодо лісу якщо його будуть вивозити такими ж темпами і продавати за безцінь сировиною його вистачить ще на 5-7 років. Подумайте що буде далі на чому будуть тоді заробляти лісництва я думаю зроблять супер ціни на дрова та лісосировину для населення введуть платні дорогі квитки на збір ягід грибів лікарських трав тобто як завжди відіграються на простих людях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus