USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Порошенко сприяє збереженню корупції в країні, - The New York Times

3 Квітня 2016 11:32
Президент України Петро Порошенко, як спадкоємцем старої політичної системи, сприяє збереженню корупції в країні. Корупція для України має не меншу небезпеку, ніж агресія президента Росії Володимира Путіна в Донбасі. Такої думки дійшли американські журналісти з The New York Times, - інформує Kriminal.tv.

У США вважають, що після відставки Генерального прокурора Віктора Шокіна Порошенко призначить на посаду того, хто також загруз у корупції. Також журналісти повідомили, що ні МВФ, ні США, ні ЄС не будуть більше вкидати "гроші лопатою" в українське корупційне болото.

Нагадаємо, як інформує ТСН, під час візиту президента до США видання гостро розкритикувало владу України за корупцію.

Український парламент нарешті проголосував за звільнення одіозного генерального прокурора України Віктора Шокіна. Сполучені Штати і європейські країни, які надають допомогу Україні, вже давно наполягали на його звільненні.

Під час перебування на посаді Шокін став символом глибоко вкоріненої в Україні культури корупції, не зумівши залучити до відповідальності жодного члена поваленого режиму Януковича або нинішнього уряду, блокуючи зусилля налаштованих на реформи депутатів.

Нічого не зміниться, якщо президент Петро Порошенко і парламент не погодяться призначити реальних борців з корупцією і впровадити серйозну судову реформу. Про це йдеться у редакційній статті The New York Times під назвою "Непохитна корупція України", яка вийшла у день візиту Порошенка до США.

В останні години перебування на посаді Шокін звільнив свого заступника Давіда Сакварелідзе, колишнього прокурора Грузії , якого Порошенко запросив в Україну для боротьби з корупцією. До цього Шокін систематично очистив своє відомство від тих, хто виступає за реформи прокуратури.

Наразі виконує обов'язки генерального прокурора Юрій Севрук, який є другом Шокіна, і можна не сумніватися, що він продовжуватиме його практику.

Досьє на успішного кар'єриста Севрука Президент, прем'єр-міністр і парламент України мають усвідомити, що Міжнародний валютний фонд і країни-донори, в тому числі Сполучені Штати, не можуть продовжувати "кидати лопатою" гроші в корумповане болото, якщо уряд не почне формування демократичного правління, чого українці вимагали під час Майдану, нагадує The New York Times.

"Пан Порошенко просто не може дозволити одному з найближчих друзів Шокіна зайняти його місце. Він повинен негайно відновити на посаді Сакварелідзе і почати широку суспільну дискусію про вибір наступного генерального прокурора, ясно даючи зрозуміти, що він має бути націлений на глибоку реформу за підтримки уряду", - йдеться у статті.

Тим часом сам Порошенко піддав сумніву компетенції американських ЗМІ, заявивши, що такі закиди - це не щоінше, як гібридна війна проти України і розповсюдження брехні.

Така відповідь гаранта викликала бурхливу реакцію в мережі.

"Петро Порошенко каже, що в Україні немає корупції. Просто проти нас ведуть гібридну війну і поширюють неправдиву інформацію. А позбавлення мандатів двох нардепів - це теж елемент гібридної війни?, - написав у мережі політик Віктор Балога.

Петро Порошенко каже, що в Україні немає корупції. Просто проти нас ведуть гібридну війну і поширюють неправдиву інформа...

Опубліковано Віктором Балогою 2 квітня 2016 р.


Свободное падение продолжается. Критическую статью самой влиятельной газеты мира New York Times президент Украины называ...

Опубліковано Сергієм Лещенком 2 квітня 2016 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Корінний лучанин Показати IP 3 Квітня 2016 11:50
..."вкидати "гроші лопатою" в українське корупційне болото.".... Нарешті зрозуміли ! Але ж як українцям надалі жити в цьому болоті ЖИТТЯ ПО НОВОМУ від РОШЕНА? Це вже найшла коса на камінь. Просто так далі тривати не може.
луцький до Корінний лучанин Показати IP 3 Квітня 2016 12:47
При Янику знайшли спосіб, а тепер вже все - лапки попустили?!
Яструб Т.М. Показати IP 3 Квітня 2016 12:08
Рівень життя в Україні стрімко впав в 2015 році , а офіційні доходи народно-обраного ,прем'єра,голови НБУ та інших наближених зросли . Про що це говорить ,- думайте самі ,рішайте самі ...
Український народ Показати IP 3 Квітня 2016 12:10
В Україні, по великому рахунку, нічого не змінилося, а стало ще гірше ? Кучма і надалі є шановною людиною, злочинна приватизація державного майна ( читай пограбування ) триває і надалі. Всі причетні до злочинної приватизації енергетичних активів України в 90-х, і надалі перебувають на волі, та залишаються поважаними людьми ( Тимошенко, брати Суркіси, Ахметов, Звягільський, брати Медведчуки, Фірташ, Пінчук , і так можна продовжувати ще далі і далі) . І все це відбувається на фоні грандіозного, як кажуть "таваріщі", очковтіратєльства, про незалежність України. А ще почали потрохи розпровлятися з тими, до кого п. Порошенко примазався підчас Майдану. Прийшов час, коли стала потрібною справжня революція з народною диктатурою!
Віктор Показати IP 3 Квітня 2016 12:13
Президента треба крепко любити,кріпакам чолом бити.,і тоді заживемо як у Хфранції!
полішук Показати IP 3 Квітня 2016 13:22
він не хоче ні бачити ні чути правду! і це ставить його на один рівень з янеком! а заложниками знову став весь народ!
українець Показати IP 3 Квітня 2016 14:35
прийшла пора президенту і його команді піти. Засиділись. Гібридну війну він сам веде проти народа і держави. Міняються ті що не влаштовують систему. А система гнила, багато в дечому повторює помилки імперської радянської системи. Диспропорція росте. На болтовні далеко не заїдеш. Президент забув хто його поставив на пост, може і турнути. Пора схаменутись.
Оп Показати IP 3 Квітня 2016 16:49
Да шо ви всі попередні так розпереживались терпіть і мовчіть в нашої країни така доля а конкретніше нашого народу який як сказав Кузьма дуже любить коли його імеють і кожний новий його імєє по новому і не треба тут про якісь там повстання та бунт, цього наразі ніхто не оплатить, а бескоштовно ті хто вийде то це все агенти ФСБ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus