USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президент Польщі ветує скандальний закон про Верховний суд

24 Липня 2017 18:32
Президент Польщі Анджей Дуда накладе вето на спірний закон про Верховному суді, прийнятий 22 липня Сенатом.

Про це голова держави оголосив під час виступу в президентському палаці у Варшаві, передає Wyborcza.

"На вихідних проводив консультації з юристами і політиками прийшов до висновку, що генеральний прокурор не може втручатися в роботу Верховного суду", - заявив Анджей Дуда.

За словами президента, ця реформа не збільшить відчуття безпеки в країні і також він зазначив, що рішення було прийнято швидко і без затримок.

"Я розумію, що моє рішення буде піддаватися критиці з боку однієї й іншої сторін політичної сцени. Але я розумію, що держава, що роздирається заворушеннями, не є державою, яка може розвиватися ", - сказав Дуда. Зазначено, що закони про Національний судовий раді та Верховному суді не стануть частиною польської правової системи.

Президент сподівається, що з допомогою експертів у галузі права протягом декількох місяців будуть готові нові законопроекти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі тривають протести проти судової реформи. Учасники демонстрацій вимагають від президента Польщі Анджея Дуди застосувати вето проти закону про Верховному суді. До акцій протесту "Захищаємо суди", яка безперервно проходить з 20 липня, коли Сейм Польщі прийняв закон про Верховному суді, приєдналося кілька десятків міст у Польщі. Найбільші протести проходять у польській столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus