USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Прокуратура прокоментувала обшуки в Луцькій міськраді

25 Квітня 2018 22:32
Посадовців міської ради та голову суду на Волині викрито на одержанні неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба Прокуратури Волинської області.

Прокуратурою Волинської області спільно з УСБУ в області, відділом протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управлінням захисту економіки в області за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в рамках кримінального провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди від громадянина в сумі 17 000 доларів США службовими особами Луцької міської ради за сприяння у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку 25 квітня 2018 року трьох посадовців міськради, у тому числі заступника міського голови, затримано під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди - в розмірі 7 000 доларів США.

Грошові кошти та інші речові докази вилучені під час огляду місця події.

Окрім того, у ході документування злочинних дій заступника Луцького міського голови встановлено факт його посередництва під час вимагання Головою одного з судів області неправомірної вигоди від громадянина за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження.

Служетельку Феміди затримано також 25 квітня 2018 року під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. доларів США.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії задля збору доказової бази для подальшого притягнення до кримінальної відповідальності причетних посадових осіб за вчинення цього злочину, а також обшуки за місцем роботи та місцем проживання фігурантів, в ході яких грошові кошти, котрі раніше частинами передавалися в якості неправомірної вигоди, відшукані та вилучені.

Вирішується питання про затримання фігурантів провадження в порядку ст. 208 КПК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2018 23:10
На території Фіміама (Гпз) обшукували цю Інфініті в 17-30
& Показати IP 26 Квітня 2018 07:36
Призвів в студію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus