USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Путін боїться України, – волинський політолог

26 Квітня 2014 21:00
Намір захищати свою територію – єдине, що може зупинити апетити Президента Російської Федерації. Так вважає волинський політолог Тарас Літковець.

Крім того, на його думку, Україна може стати прикладом для Росії в плані волевиявлення громадян. І цим наша держава небезпечна для Володимира Путіна.

Лише Україна власними рішучими діями має забезпечити спокій та стабільність, організувати діалог з місцевими східноукраїнськими елітами, притягнути до відповідальності місцеві підрозділи МВС, які добровільно перейшли на сторону окупантів і самоусунулись від забезпечення правопорядку.

«І хоча поки що всі події розвивалися за планом Кремля, і Путін отримав все що хотів, для Москви неочікуваними стали наростаюча міжнародна ізоляція Росії, прогресуючі економічні антиросійські санкції Заходу (які загрожують перерости в повну економічну блокаду) і готовність українських громадян масово зі зброєю в руках захищати свою незалежність», - пояснює Тарас Літковець.

На його думку, Москву може зупинити від продовження диверсій та державного тероризму лише гарантія того, що на сході України, на відміну від Криму, доведеться дійсно воювати. А у війні з численними жертвами Кремль дуже не зацікавлений, бо це знищить і так хиткий рейтинг Путіна в РФ.

«Путін боїться України, як прикладу для Росії, де народ може сам визначати свою долю та контролювати владу. Мета Путіна не схід України, а вся Україна, яку він сприймає як історичне адміністративно-територіальне непорозуміння, яке потрібно якнайшвидше повернути в «рідне» російське лоно. Кремль, наразі, активно бореться за окремі частини нашої держави, щоб потім паралізувати цілісність усієї країни», - вважає політолог.

І Україна, і Захід розуміють, що вірити Росії не можна, яка відмовиться від спецоперацій лише тоді, коли впевниться, що уникнути повномасштабної війни та повної світової економічної блокади не вдасться.

Саме тому ані Україна, ані цивілізований світ не плекає особливих надій щодо будь-яких домовленостей із Росією.

Не вірить у це і США. Очевидно, що «перезавантаження» стосунків між США та Росією вже не буде, каже Тарас Літковець.

«Американські спеціалісти з нацбезпеки після переговорів в Женеві шукають нові стратегічні підходи до Росії, які будуть модернізованим варіантом холодної війни в плані стримування російської військової агресії. США навіть готові ввести проти Президента РФ персональні санкції і в разі вторгнення російських військ на схід України персональні рахунки Путіна в Швейцарії буде заморожено. А це 40 мільярдів доларів, що розміщені не від його імені, і які він отримав завдяки часткам у російських енергетичних компаніях», - пояснює він.

Проблема тепер полягає у тому, наголошує політолог, чи продовжуватиме Росія підривати зусилля України щодо відновлення стабільності в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанка Показати IP 26 Квітня 2014 21:43
ПТН ПНХ !!!
вперта Показати IP 26 Квітня 2014 22:03
палець застяг.
Рубай до вперта Показати IP 26 Квітня 2014 23:53
Пусть остается в ж-пе...
Дончанин Показати IP 26 Квітня 2014 22:32
Представим себе президентские выборы, например, в Украине со следующими претендентами: Обама, Меркель, Путин и ЛЮБОЙ из наших политиков. Кто из них победит,
politolog Показати IP 26 Квітня 2014 23:20
Самий найкращий політолог на світі!
Свят до politolog Показати IP 23 Червня 2014 08:34
Вот и свои доморощенные политологи на Волыни появились! Чудно! Это , вроде, как КОСМОНАВТ из К-Каширска... Коров бы пасти таким ,,политологам,,, ан нет грамоте обучился, читать- писать умеет и сразу себя политологом возомнил...
вова Показати IP 26 Квітня 2014 23:43
украъну боятися.з бытками вискочать.чи повзривають техныку.очень смышно
))) Показати IP 26 Квітня 2014 23:45
Путькин сейчас сидит с большим кульком поп-корна и смотрит, как мы тут, друг друга поубиваем или нет. Кто нас боится, кому мы нужны? Мы сами себе не нужны.
apis Показати IP 27 Квітня 2014 01:51
Когда Россия брала под контроль Крым численность армии Украины достигала 22 тысячи.У ЧФ 15 тысяч и запрет принимать участие в военных действиях.И весь Крым присоединили 3 тысячи человек.Из 22 тысяч в Украину вернулись 1700 военнослужащих.Хотелось бы послушать уважаемого политолога за счёт каких ресурсов будут оборонять Юго-Восток,если они на АТО не могут собрать боеспособные подразделения
лпдмуа а простише и Показати IP 27 Квітня 2014 07:33
коментар було видалено
небайдужий Показати IP 27 Квітня 2014 13:18
коментар було видалено
Волинь Показати IP 27 Квітня 2014 16:01
Дуже соромно і страшно за українську армію, за міліцію, за службу безпеки України. Таке враження, що в усіх начальників кантузія після здачі Криму. По кількості генералів в усіх цих формуваннях Україна на першому місці в світі. Вони (генерали бездарні) позорять 46 мільйонів громадян України, великої країни, але так ними опозореної.
11 до Волинь Показати IP 28 Квітня 2014 14:21
та які там 46 мільйонів.... аби до 40 було б....всі ще розумні повтікали закордон.... до Єуропи... а тут роботяги на 2000 грн. лишились

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus