USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Путін спростив отримання громадянства Росії для деяких українців

1 Травня 2019 15:31
Президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для окремих категорій громадян України.

Указ «Про окремі категорії іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку» опублікований на сайті Кремля 1 травня, передає УНІАН.

Зокрема, таке право дається громадянам України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особам без громадянства, які народилися і постійно проживали на територіях окупованого Криму та Севастополя, які виїхали за межі зазначених територій до 18 березня 2014 року, а також їхнім дітям, в тому числі усиновленим, членам подружжя і батькам.

Крім того, громадянство РФ у спрощеному порядку можуть отримати громадяни України та особи без громадянства, які мають дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання в РФ, посвідчення біженця, посвідчення про надання тимчасового притулку на території РФ.

Також під указ підпадають люди, які мають свідоцтво учасника «Державної програми зі сприяння добровільному переселенню до РФ співвітчизників, що проживають за кордоном, які постійно проживали на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України станом на 7 квітня 2014 року і 27 квітня 2014 року відповідно», а також їхні діти, дружини і батьки.

Крім того, в спрощеному порядку громадянство РФ може даватися іноземним громадянам і особам без громадянства, «які самі або родичі по прямій висхідній лінії, усиновителі або члени подружжя яких були піддані незаконній депортації з території Кримської АРСР, а також їхнім родичам по прямій низхідній лінії, усиновленим дітям і членам подружжя».

При цьому серед документів, які повинні подати зазначені категорії громадян України та особи без громадянства для отримання громадянства РФ значаться «документи, що підтверджують відсутність захворювання наркоманією та інфекційних захворювань, які становлять небезпеку для оточуючих» і сертифікат про відсутність ВІЛ-інфекції.

Однак ці документи не подаються тими, хто має дозвіл на тимчасове проживання в РФ, вид на проживання, посвідчення біженця, посвідчення про надання тимчасового притулку або свідоцтво учасника Держпрограми зі сприяння добровільному переселенню до РФ співвітчизників, що проживають за кордоном.

В указі передбачено, що термін розгляду заяв про прийняття до громадянства РФ і прийняття щодо них рішень не повинен перевищувати три місяці.

Указ набирає чинності з дня підписання.

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

Згодом, 27 квітня, Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки тих, які живуть на окупованих територіях Донбасу. 29 квітня в місті Новошахтинськ Ростовської області відкрився центр видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської області.

30 квітня у селі Покровське Неклинівського району Ростовської області відкрився центр видачі російських паспортів жителям окупованих районів Донецької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Петрович Показати IP 1 Травня 2019 19:19
Китайці поступово окуповують Сибір. Там не вистачає слов’янської рабсили, тому сподіваються на руки українців, заманюючи їх паспортами. А пенсії хто виплачуватиме? Невже знову Україна? Як зазначили в пенсійному фонді РФ: «Пенсии назначает и выплачивает государство постоянного проживания лица независимо от его гражданства (России или Украины). В связи с этим российские пенсии гражданам, постоянно проживающим на Украине, в том числе в Донецкой и Луганской областях, не назначаются».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus