USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Україна націоналізувала майно російського олігарха Дерипаски

17 Лютого 2023 11:07
Вищий антикорупційний суд націоналізував майно російського олігарха Олега Дерипаски, якого вважають наближеним до Путіна.

Рішення суд ухвалив 16 лютого, пише Бабель.

У дохід України стягнули 350 обʼєктів власності. Серед них – корпоративні права заводів та карʼєрів, комплекс морського порту, квартири, адміністративні будівлі, виробничі цехи, сотні одиниць транспортних засобів та спеціальної техніки і 32 мільйони гривень.

Рішення суду стосується Миколаївського глиноземного заводу, а також надровидобувних компаній «Глухівський карʼєр кварцитів», «Хустський карʼєр» та «Жежелівський карʼєр». Вартість переданого Україні майна становить понад 10 мільярдів гривень.

Як повідомив Офіс генпрокурора, під час слідства встановили, що в Україні діяла група з 12 компаній, власником яких є Дерипаска. Підприємства протягом десятиліть забезпечували сировиною російський алюмінієвий холдинг, який також належить Дерипасці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 17 Лютого 2023 14:39
Нiчого страшного поверне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus