USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Рада звільнила Гонтареву

15 Березня 2018 13:44
Парламент звільнив Валерію Гонтареву з посади голови НБУ. Майже через рік після того, як вона оголосила про відставку, передає 24 канал.

За звільнення Валерії Гонтаревої проголосували 342 народних депутатів, проти – 1, утримались – 2.

Валерія Гонтарева була головою НБУ з 19 червня 2014 року. До того займала посаду голови спостережної ради банку "Авангард". Період правління Гонтаревої найбільше запам'ятався "банкопадом", зокрема з початку її роботи в Нацбанку було виведено з ринку понад 80 банків. Курс гривні щодо долара з початку її правління знизився більш ніж удвічі (на момент її призначення долар коштував 11,85 грн).

Як передає УНІАН, під час звіту перед парламентом перед голосуванням про відставку, Гонтарева заявила, що вважає свою місію на посаді голови НБУ повністю виконаною, оскільки реформи в банківському секторі проведені, а банківська система прозора і готова відновити кредитування.

У той же час, керівники парламентських фракцій виступили з різкою критикою дій НБУ під керівництвом Гонтаревої, звинувачуючи її в стрімкій девальвації гривні, масовому банкрутстві банків і відсутності кредитування.

Читати ще: Епоха Гонтаревої: чим запам'яталася найодіозніша керівниця Нацбанку

Валерія Гонтарева подала у відставку з посади голови НБУ ще 10 квітня 2017-го року. Вона була в оплачуваній відпустці з 11 травня по 7 серпня – залишки щорічних відпусток накопичились у Гонтарєвої з 2014 року. З 8 серпня екс-голова НБУ перебувала у відпустці за свій рахунок. Весь цей час функції керівника НБУ виконував перший заступник Валерії Гонтаревої Яків Смолій.

Зазначимо, кандидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради ще 18 січня. Обрання нового голови Нацбанку було однією з вимог МВФ для надання наступних траншів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сокіл В.М. Показати IP 15 Березня 2018 13:55
Якби з такою оперативністю працювали сантехніки ЖЕКу , ми були б всі в лайні постійно ....
обкрадений народ Показати IP 15 Березня 2018 14:19
Звільнила.... а тюрма по ній плаче ?!
питання Показати IP 15 Березня 2018 14:20
Це так пограбувала країну, а її так легко звільнили і без наслідків? М дааа ... де ми живемо :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus