USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада не підвищила пенсійний вік держслужбовцям

7 Квітня 2011 14:52
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про державну службу, запропонований президентом Віктором Януковичем.
За відповідне рішення проголосувало 263 нардепи, - повідомляє gazeta.ua.
Законопроектом передбачається, що пенсія держслужбовця буде розраховуватися на підставі закону про державне пенсійне страхування.
Зауважимо, що на сьогоднішній день пенсія держслужбовця становить 80% від зарплати.
За наполяганням депутатів від фракцій більшості та меншості з документу вилучено низку найбільш дискусійних статей. Зокрема, з нього прибрали норму про заборону для держслужбовців бути членами партій. Депутати також залишили статус держслужбовців для своїх постійних помічників-консультантів. Крім того, з документу вилучено норму про підвищення пенсійного віку для дерсжубовців до 65 років. Як зазначив перший віце-спікер Адам Мартинюк, питання пенсійного віку для держслужбовців буде врегульовано окремим законом.
Слід також зауважити, що в разі ухвалення законопроекту йогодія не поширюватиметься, зокрема, на президента, членів Кабміну, перших заступників та заступників міністрів, народних депутатів, помічників-консультантів народних депутатів, працівників прокуратури, яким присвоюються класні чини, та суддів.
Також до цього переліку відносяться працівники органів державної влади, що виконують допоміжні функції та функції з обслуговування, працівники суб'єктів господарювання державної форми власності, військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ та інших органів, яким присвоюються спеціальні звання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus